Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 10. 07:42, kedd | Helyi
Forrás: lvp/TDM Szentendre

A Dumtsa Forgatag könyvheti újdonságai - PROGRAMOK

A Dumtsa Forgatag könyvheti újdonságai - PROGRAMOK

Idén Szentendre is csatlakozik az Ünnepi Könyvhéthez, mely során június 13-tól 15-ig számtalan könyves program is várja az érdeklődőket a Dumtsa Forgatag keretein belül, a gyerekprogramok és koncertek mellett.

Ezen a héten immáron 85. alkalommal lesz Ünnepi Könyvhét, és hozzá kapcsolódóan a 13. Gyermekkönyvnapok. A több mint nyolc évtizedes múltra visszatekintő, Európában is egyedülálló irodalmi és könyves eseményhez a Dumtsa Forgatag keretein belül idén Szentendre is csatlakozik.
Így - a már megszokott iparművész és kézműves, valamint helyi termékeket kínáló kiállítókon kívül - június 13-15. között külön sátorral jelennek meg a rendezvényen városunk könyvesboltjai: a Fő téri Líra könyvesbolt a szentendrei Cerkabella könyvkiadóval karöltve, és a Bibliomán Kft. Völgyzugoly gyerekkönyvesboltja és antikváriuma.

A könyves sátrakon kívül vendég lesz a hétvége folyamán a Dumtsa Forgatagban a Pest Megyei Könyvtár, emellett képes bemutatók is várják a közönséget különböző szentendrei mesekönyv illusztrátorok alkotásaiból, próba jelleggel pedig felállítják a szervezők az első szentendrei utcai könyvespolcot, valamint vendégünk lesz a Csimota kiadó is, aki a Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház mesekönyveit mutatja be.

És ezzel az újdonságok sora még mindig nem ért véget, hiszen a legkisebbek újra birtokba vehetik a hétvégén a baba-mama sátrat, ahol szombaton a Bimbó utcai tagóvoda nevelői vállalták el a gyermekekkel való foglakozást, valamint kikerül a Dumtsa utca több pontjára egy-egy társasjáték asztal is a Magic Box játéksátrán felül.

Természetesen a koncertek sem maradnak el a hétvégén. A Fő téren június 13-án kerül sor a Kalap Kabát utcazenész tehetségkutató döntőjére, a Tourinform iroda előtti színpadon pedig pénteken a Mira duó, szombaton pedig Török Ádám fellépését hallgathatják meg az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.