Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. November 22. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Janssen felgyorsítja az ebola elleni oltások fejlesztését

A Janssen felgyorsítja az ebola elleni oltások fejlesztését

A Johnson & Johnson bejelentette, hogy 200 millió dollárt elérő kötelezettségvállalással meggyorsítja az ebola elleni vakcina fejlesztési programját, melyért a Janssen Pharmaceutical Companies felel. A Janssen a vakcinából 2015-ben több mint egymillió dózis gyártását tervezi, és ebből várhatóan 250.000-et 2015 májusáig, a klinikai vizsgálatok széles körű felhasználására le is szállítanak.

A Janssen az Egyesült Államok Nemzeti Egészségtudományi Kutatóközpontjával (NIH) együttes kutatási program keretében kifejlesztett vakcináját kombinálja a Bavarian Nordic dán székhelyű biotechnológiai vállalat oltóanyagával. Ez a kombinált oltási séma a preklinikai vizsgálatokban rendkívül ígéretes eredményeket hozott, és a jelenlegi tervek szerint Európában, az Amerikai Egyesült Államokban és Afrikában január elejétől egészséges önkénteseken fogják vizsgálni annak biztonságosságát és immunogenitását. A Janssen a vakcinából 2015-ben több mint egymillió dózis gyártását tervezi, és ebből várhatóan 250.000-et 2015 májusáig, a klinikai vizsgálatok széles körű felhasználására le is szállítanak.

„Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségtudományi Kutatóközpontjával partnerségben végzett preklinikai vizsgálatok során a kombinált vakcina teljes védelmet nyújtott az ebola ellen” – számolt be Johan Van Hoof, a Janssen fertőző betegségekkel és vakcinákkal foglalkozó részlegének nemzetközi vezetője. „A PER.C6Ÿ nagy denzitású sejtelőállító technológiánk segítségével nagy mennyiséget tudtunk előállítani a vakcina Janssen komponenséből, melyet a vizsgálatokra szántunk, és már megkezdtük a gyártást, hogy teljesülhessen a célunk, azaz a következő néhány hónapban a klinikai vizsgálatokhoz rendelkezésre álljanak ezek a vakcinák.”

Az alkalmazott oltási rend szerint két vakcinát kell használni – ezek egyike a Janssen Pharmaceutical Companies cégcsoport részét képező Crucell Holland B.V. AdVacŸ technológiáján, a másik pedig a Bavarian Nordic MVA-BNŸ technológiáján alapul. A Johnson & Johnson a folyamatok felgyorsítása érdekében részesedést szerzett a Bavarian Nordic cégben, ezáltal azonnali tőkét biztosítva a Bavarian Nordic vakcinájának fejlesztéséhez.

„Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy a vakcinákkal kapcsolatos szakértelmünkkel, gyártó kapacitásunkkal, szakembereinkkel és erőforrásainkkal segítsük az ebola okozta válság megoldását. A világ egyik vezető egészségügyi vállalataként komoly felelősség hárul ránk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk e sürgető, eddig még nem gyógyítható kór kezelése érdekében.” – jelentette ki Alex Gorsky, a Johnson & Johnson elnök vezérigazgatója.

A járvány kiindulási gócpontja, Nyugat-Afrika természetesen prioritást élvez, a későbbiekben a vakcinák elosztása a WHO koordinációjával történik, míg a gyártás le tudja fedni a teljes szükségletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére