Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 21. 08:59, szombat | Helyi
Forrás: Szentendrei rendőrség

Álrendőrök loptak Szentendrén - újabb trükkös módszer

Álrendőrök loptak Szentendrén - újabb trükkös módszer

Rendőrnek kiadva magukat csaptak be egy nyugdíjas asszonyt, akitől loptak is a trükkösök a minap Szentendrén. Az eset kapcsán külön felhívást tett közzé a rendőrség.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján június 17-én 9 óra körül két férfi csöngetett be egy szentendrei társasházban lakó nyugdíjashoz azzal az indokkal, hogy a rendőrségtől jöttek egy korábbi ügy miatt. A sértettnek mutattak egy keménypapírból készült igazolványt, amely alapján az idős asszony beengedte őket a lakásába. A két férfi a sértett értékei felől érdeklődött, ami gyanút ébresztett az asszonyban és kizavarta őket a lakásból, de ezt megelőzően az egyikük eltulajdonított egy Herendi porcelánt a lakásból, majd távoztak a helyszínről.

A sértett elmondása alapján az egyik férfi 30-35 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, fehér bőrű, hosszúkás arcú. A bűncselekmény elkövetésekor világos inget és világos színű nadrágot viselt. Társa egy 25-30 év körüli, 170 centiméter magas, rövid hajú, kerek arcú férfi.


Felhívás!

A rendőrt intézkedése során egyenruhája és az azon elhelyezett azonosító jelvénye, vagy szolgálati igazolványa és azonosító jelvénye igazolja. A polgári ruhában intézkedő rendőr az intézkedés megkezdése előtt szolgálati igazolványát és azonosító jelvényét felmutatja, kivéve, ha az elsődleges intézkedések megtételét lehetetlenné teszi, vagy az eredményességét veszélyezteti.

Rendőri igazolvány

Az igazolványon a „Rendőrség hivatásos állományú tagja” feliraton túl a név és rendfokozat, a baloldalon a rendőr arcképe szerepel. Az igazolvány mellett fontos a rendőr azonosító jelvénye, melynek alján minden esetben egy 5 jegyű számsor található, mely a rendőrség hivatásos állományú tagjának azonosítására szolgál.

Amennyiben a fentiektől eltérő küllemű igazolvány, illetve jelvény felmutatása mellett valaki rendőrnek adja ki magát, kérjük, tegyenek bejelentést a 107 vagy a 112 központi segélyhívószámok valamelyikén, vagy értesítsék a Szentendrei Rendőrkapitányságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.