Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Június 05. 10:44, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz – Több száz lakóingatlan van veszélyben Budakalászon

Árvíz – Több száz lakóingatlan van veszélyben Budakalászon

Budakalászon a központban folyó Barát-patak mentére csoportosítják az árvízvédelmi erőket, mert ha a Duna visszaduzzasztja a patakot, az több száz lakóházat önthet el – közölte a polgármestere szerda délelőtt az MTI-vel.

Rogán László (Fidesz) elmondta: követ és geotextíliát is rendeltek a patak mellé, a Duna fő védvonalán, a település Szentendre felé eső oldalán pedig homokzsákokkal magasítják a szükségesnél 60 centiméterrel alacsonyabb töltést. Jelenleg 100-150-en dolgoznak ott, de szükség esetén további erőket is toboroznak, valamint számítanak Pomáz és a főváros korábban megígért segítéségre is - tette hozzá a polgármester.

Kitért arra, hogy a Lupa-szigetet két napja már elöntötte a Duna, a zömmel cölöpökön álló nyaralóházak tulajdonosai azt, amit lehetett, az emeletre hordták fel.

A folyó budakalászi hullámterét most sem tudják megvédeni, ezért az ott található mintegy 50 ingatlanban már megkezdték az emberek a csomagolást, hogy időben elhagyhassák otthonukat. Egyelőre nem tudni, mekkora lesz néhány nap múlva a vízszint a városnál, de igyekeznek minden eshetőségre felkészülni – mondta a polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt