Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Június 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: PMK

Az én Szentendrém – városismereti vetélkedő

Az én Szentendrém – városismereti vetélkedő

Városismereti vetélkedőt rendez a Pest Megyei Könyvtár, a megmérettetésre pedig június 15-ig regisztrálhatnak az érdeklődők. Felhívás!

Ismered Szentendrét? Érdekel a város története? Szeretsz barangolni kanyargós utcáin, rácsodálkozni rejtett kincseire, műemlékeire, nevezetességeire? Szívesen búvárkodsz a könyvtárban vagy szörfölsz az interneten? Netán ügyesen fotózol, videózol? Vannak személyes történeteid, élményeid a város múltjáról? Akkor ez pont neked szól. Jelentkezz, és nyerd meg az értékes nyeremények valamelyikét!

A többfordulós verseny során a résztvevők feladatai:

helytörténeti totó kitöltése
ismert szentendrei helyszínekhez kapcsolódó kérdések megválaszolása
kutatás, esszéírás „Az én Szentendrém” címmel

► Az első fordulóban egy 32 kérdésből álló totót töltenek ki a versenyzők. Ez egy feleletválasztós kérdéssor, melyet a könyvtárban, a regisztrációval egy időben lehet megkapni. A kérdéseket Máté György „Olvasnivaló Szentendréről, szentendreiekről” című könyvéből válogattuk. Beszerezhető (a résztvevők kedvezményes áron meg is vásárolhatják) könyvtárunkban. A kitöltött feladatlapokat szintén a könyvtárban lehet leadni, július 15-ig.

► A második forduló feladatai ismert szentendrei helyszínek bejárásával lesznek teljesíthetők. Ehhez néhány sétát, kisebb kirándulást kell majd tenni a városban. Leadási határidő: augusztus 29.
Ezen a hétvégén – a Szentendre Éjjel-Nappal rendezvény idején – helytörténeti programot rendezünk, könyvtárosok által vezetett városismereti sétával, vetített képes előadással. Ide a vetélkedő résztvevőit hívjuk meg, de minden érdeklődőt szeretettel várunk. Ekkor hozzuk nyilvánosságra a harmadik forduló feladatait.

► A harmadik forduló feladatsorának megoldásához egy kis kutatómunkára lesz szükség, plusz sok fantáziára. Ám a kérdésekre nem lesz nehéz válaszolnia annak, aki ismeri a bibliográfiánkban szereplő könyveket (a könyvtárban ezeket külön polcra rendezzük), látogatja honlapunkat (www.pmk.hu) és blogunkat (http://pemete.blog.hu). A döntőbe jutottaknak végül egy rövid esszében, képsorozatban vagy kisfilmben (szabadon választható) kell megfogalmazniuk Szentendréhez fűződő viszonyukat. Leadási határidő: szeptember 26.

A döntőt 2014 októberében tartjuk, az Országos Könyvtári Napok keretében. A záró programot játékos feladatok, villámkérdések, valamint elismert és népszerű helytörténészek előadásai színesítik.

Regisztráció június 15-ig a Pest Megyei Könyvtárban: Szentendre, Pátriárka utca 7.
Részletek a honlapon: www.pmk.hu
Korhatár nincs!
Jelentkezz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.