Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Július 25. 07:23, péntek | Helyi
Forrás: lvp/PMK

Az én Szentendrém - Városismereti vetélkedő a Pest Megyei Könyvtárban

Az én Szentendrém - Városismereti vetélkedő a Pest Megyei Könyvtárban

Az én Szentendrém címmel rendez városismereti vetélkedőt a Pest Megyei Könyvtár több fordulóban a közeljövőben. Az érdeklődők még jelentkezhetnek a megmérettetésre, melyen rengeteg helytörténeti érdekesség is kiderül.

Ismered Szentendrét? Érdekel a város története? Szeretsz barangolni kanyargós utcáin, rácsodálkozni rejtett kincseire, műemlékeire, nevezetességeire? Szívesen búvárkodsz a könyvtárban vagy szörfölsz az interneten? Netán ügyesen fotózol, videózol? Vannak személyes történeteid, élményeid a város múltjáról? Akkor ez pont neked szól. Jelentkezz, és nyerd meg az értékes nyeremények valamelyikét!

A többfordulós verseny során a résztvevők feladatai:
helytörténeti totó kitöltése
ismert szentendrei helyszínekhez kapcsolódó kérdések megválaszolása
kutatás, esszéírás (vagy fotózás, filmezés) „Az én Szentendrém” címmel

► Az első fordulóban egy 32 kérdésből álló totót töltenek ki a versenyzők. Ez egy feleletválasztós kérdéssor, melyet a könyvtárban, a regisztrációval egy időben lehet megkapni. A kérdéseket Máté György Olvasnivaló Szentendréről, szentendreiekről című könyvéből válogattuk. Beszerezhető (a résztvevők kedvezményes áron meg is vásárolhatják) könyvtárunkban. A kitöltött feladatlapokat szintén a könyvtárban várjuk.

► A második forduló feladatai ismert szentendrei helyszínek bejárásával lesznek teljesíthetők. Ehhez néhány sétát, kisebb kirándulást kell majd tenni a városban. Mindkét feladatlap leadási határideje: augusztus 30.

► A harmadik forduló feladatsorának megoldásához egy kis kutatómunkára lesz szükség, plusz sok fantáziára. Ám a kérdésekre nem lesz nehéz válaszolnia annak, aki ismeri a bibliográfiánkban szereplő könyveket (a könyvtárban ezeket külön polcra rendezzük), látogatja honlapunkat (www.pmk.hu) és blogunkat (http://pemete.blog.hu). A döntőbe jutottaknak végül egy rövid esszében, képsorozatban vagy kisfilmben (szabadon választható) kell megfogalmazniuk Szentendréhez fűződő viszonyukat. Leadási határidő: szeptember 30.

Az én Szentendrém

Augusztus 30-án, szombaton – a Szentendre Éjjel-Nappal rendezvény idején – helytörténeti programot rendezünk, városismereti sétával, vetített képes előadással. Ide elsősorban a vetélkedő résztvevőit hívjuk meg, de minden érdeklődőt szeretettel várunk. Ekkor hozzuk nyilvánosságra a harmadik forduló feladatait.
A döntőt október elején tartjuk, az Országos Könyvtári Napok keretében. A záró programot játékos feladatok, villámkérdések, valamint ismert és népszerű helytörténészek előadásai színesítik.

Jelentkezni – és a feladatlapokat átvenni – a könyvtárban lehet július 23-ig.
Korhatár nincs! Jelentkezz!
Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriárka utca 7.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak