Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Június 25. 09:18, kedd | Helyi
Forrás: lvp/szentendreprogram.hu

Balfácán gengszterek Szentendrén - Parti Nagy Lajos tollából

Balfácán gengszterek Szentendrén - Parti Nagy Lajos tollából

Négy csetlő-botló gengszter, vicces helyzetek Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel Szentendrén csütörtökön, amikor a Pest Megyei Könyvár Színháztermében Parti Nagy Lajos Bivaly-szuflé című darabját láthatja a közönség.

Pest Megyei Könyvtár Színháztermében csütörtökön 19 órakor kezdődik a Bivaly-szuflé címet viselő Parti Nagy Lajos darab, melyben többek mellett Mucsi Zoltán és Scherer Péter a főszereplő. A komédia története szerint öt balfácán gengszter bujkálás közben egy lepukkant fogadót akar felújítani Bivalybercecen, az ukrán-osztrák határon.

Ezer éve ismerjük egymást Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel, de korábban soha nem dolgoztunk együtt. Aztán egyszer csak eszükbe jutott, hogy milyen jó lenne, ha írnék nekik egy „gengszteres” darabot. Az ötletadó a Gengszterek fogadója című nagyszerű dán film volt, amit megnéztem, de aztán nem is igazán használtam fel. A Bivaly-szuflé és a film között minimális a hasonlóság. Amikor elkezdtem írni a darabot, még magam sem tudtam, mi kerekedik belőle, aztán lett négy csetlő-botló gengszter, akik egy lepukkant fogadót akarnak felújítani Bivalybercecen, az ukrán-osztrák határon” – fejtette ki Parti Nagy Lajos. Az író hozzátette, hogy a Bivaly-szuflé egy komédia, de akár tragikomédiának is lehetne titulálni. Nevettető darab, aminek van egy mélyebb rétege is, azt viszont a nézőknek kell megtalálniuk a történetben.

Scherer Péter elárulta az ötszereplős darab négy gengszterről szól, akik egy rablás után egy elhagyott, régi kastélyszállóban húzzák meg magukat, majd kitalálják, hogy vegyék meg és újítsák fel a szállót, Közben kiderül, hogy az ottani faluban a polgármestertől a rendőrfőnökig mindenki korrupt, és seperc alatt kicsalják a négy gengsztertől az egymillió eurójukat.

Szereplők: Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Katona László, Kovács Krisztián, Horváth Lajos Ottó. Rendező: Göttinger Pál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.