Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Március 04. 08:36, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Célba ért a Móricz tornacsarnokának felújítása

Célba ért a Móricz tornacsarnokának felújítása

Ünnepélyesen átadta a hétvégén a Móricz Zsigmond Gimnázium felújított tornacsarnokát a Szentendrei Kézilabda Klub, mely pályázatnak köszönhetően több mint százmillió forintból újíthatta meg a létesítményt.

Tavaly februárban kezdődött a Móricz tornacsarnok felújítása, köszönhetően a Szentendrei Kézilabda Klub sikeres pályázatának illetve annak a rendeletnek, mely alapján a társasági adókból leírhatók a látványsportágak támogatása. A beruházás értéke meghaladta a százmillió forintot, melyből a teljes körű festés mellett, megújultak az öltözők és mosdók, a szakemberek kicserélték a nyílászárókat és új szellőztető és fűtési rendszert, valamint sportpadlót is kapott a csarnok.

Hajdu Gábor, a Szentendrei Kézilabda Klub elnöke az átadást követően elmondta, amikor két évvel ezelőtt megjelent a látványsportágak támogatásáról szóló rendelet, vagyis, hogy a társasági adóból leírható a látványsportok támogatása, akkor tudták az egyesület vezetői, hogy pályázni fognak a felújításra.

„Kedvezően döntött a kézilabda szövetség illetve voltak olyan barátaink, kézilabdát szeretők, akik úgy gondolták, hogy a társasági adó adta lehetőséget felhasználva a sportág javára adják ezt a támogatást. 140 millió forintból pedig a csarnok felújítása mellett az egyesület működésére is jut” – fejtette ki az elnök.

Az ünnepélyes átadón részt vett Hadházy Sándor, a választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő-jelöltje is.

Ez nemcsak Szentendre, hanem az egész ország eredménye, hiszen számtalan ehhez hasonló projekt valósult meg az elmúlt évek során. Mindez elsősorban a kormány felismerésén múlott, mert felismerte azt, hogy haa sport köti le a fiatalok figyelmét, idejét a tanulás mellett, akkor attól jobb emberré válhatnak. Jobb egészségi állapotúk mellett jobb fizikummal rendelkeznek és egy közösség részei lesznek” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Tornacsarnok felújítás és átadó Szentendre

Dietz Ferenc polgármester szerint pedig Szentendre életében egyre fontosabb a sport.

Nagyon szeretjük a képzőművészetet és azt, hogy Szentendrét ezzel azonosítják, de legalább ilyen fontos számunkra az oktatás és a sportélet is. A városban több mint 100 egyesület működik, közülük az egyik legambíciózusabb klub a kézilabda, amely elképesztő módon fejlődik. Ennek példája a Móricz tornacsarnok felújítása is” – tette hozzá a polgármester.

A Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, Kersch Ferenc mindemellett kitért arra is, hogy jó érzés látni a fejlődést, jó érzés látni, hogy hasznosult a kézilabda szövetség döntése nyomán a társasági adó felhasználása Szentendrén.

A klub a későbbiekben még a csarnok hangtechnikáját és az eredményjelzőt is szeretné fejleszteni, előbbire pedig már rendelkezésre is áll a forrás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban