Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Október 09. 09:21, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Decemberben nyithat Szentendre új patikája

Decemberben nyithat Szentendre új patikája

Elkezdődtek a napokban Szentendre új patikájának az építési munkái, a gyógyszertár pedig várhatóan decemberben meg is nyílik számos extraszolgáltatással, ezzel is megkönnyítve püspökmajoriak életét.

Másodjára lett eredményes az ÁNTSZ által gyógyszertár létesítésére kiírt pályázat Szentendrén, melyen Gregor Andrea szakgyógyszerész vállalkozása nyerte el az új gyógyszertár nyitásának lehetőségét. A korábbi terv szerint a V-8 uszodában bezárt patika helyén nyílt volna az új, ám, mivel az uszoda már más pályázóval szerződött le, ezért új helyszínt kellett keresni a gyógyszertárnak, ami a Barcsay iskolával szemben lesz.

Az üres ingatlanon a napokban el is kezdődött az építkezés. Az időjárástól illetve az egyes engedélyek beszerzésétől, hatósági ügyek intézésétől függően várhatóan már decemberben nyithat is a patika.

Az üzemeltető bízik abban, hogy a városvezetés pozitív hozzáállása megkönnyíti a közeli határidő betartását és legkésőbb december végén nyithat a gyógyszertár.

Dietz Ferenc polgármester pedig elmondta, hogy már hosszú ideje harcol azért, hogy ismét legyen patika a Püspökmajor-lakótelepen, mivel ez minden ott élőnek, de különösen az időseknek rendkívül fontos.

Szentendre új gyógyszertára minden nap 7 órától 21 óráig lesz majd nyitva, emellett pedig a tervek szerint bevezet egy 5 százalékos engedményre jogosító törzsvásárlói kártyát az OEP által nem támogatott termékek esetében. Ezenfelül a cég gyógyszerek házhoz szállítását is vállalja idősek és a mozgássérültek számára, valamint gyógyászati segédeszközöket is forgalmaz, illetve betegségspecifikus gyógyszerészi gondozást is nyújt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára