Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Június 18. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Diákönkéntesek segítik Szentendrére látogató turistákat

Diákönkéntesek segítik Szentendrére látogató turistákat

Programokat ajánlanak, segítséget, útbaigazítást nyújtanak a turistáknak, egyebek közt mindezeket végzik azok a diákönkéntesek, akik részt vesznek a múlt héten indult Tourist Police Szolgálatban Szentendrén.

Az országban már több városban is működik hasonló turistákat segítő rendszer, mely alapján Szentendre Tourist Police Szolgálat elnevezéssel indított programot. E során diákönkéntesek segítik útbaigazítani majd a városba látogató turistákat. A tanulók turisztikai, kulturális, környezetvédelmi és sport feladatokat látnak el a program részeként. A kezdeményezés a helyi rendőrkapitányság javaslata alapján, több intézmény közreműködésével jött létre.

A Tourist Police Szolgálat múlt csütörtökön kezdte meg működését, innentől kedve pedig a nyáron csütörtöktől szombatig fordulhatnak a diákönkéntesekhez problémáikkal a városba látogatók.

Az önkéntes munkára három középiskola 80 diákja jelentkezett, őket még május végén a Városháza dísztermében készítette fel a Tourinform Iroda vezetője, az önkormányzat munkatársa, a helyi rendőrkapitányság, a szentendrei mentőállomás, a Kulturális Kft. vezetője valamint a Ferenczy Múzeum munkatársa. A diákok az általános útbaigazítás és segítségnyújtás mellett a szentendrei programokat is ajánlják az idelátogatóknak.

A programban résztvevő partnerek:
Ferenczy Múzeum, Közterület-felügyelet, Szentendre Város Önkormányzata, Szentendrei Rendőrkapitányság, Szentendrei Kulturális Kft., Tourinform Iroda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.