Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 04. 12:21, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotók: szentendreihirek.hu

Életmentésért - defibrillátor került a szentendrei végállomásra

Életmentésért - defibrillátor került a szentendrei végállomásra

Életmentő készülék, egy defibrillátor került a HÉV H5 vonalának szentendrei végállomására, köszönhetően annak, hogy együttműködési megállapodást írt alá Szentendre és a BKV.

Dietz Ferenc polgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója ma délelőtt a szentendrei HÉV végállomásán sajtótájékoztatón írta alá a város a közlekedési társaság együttműködési megállapodását, amelynek keretében egy korszerű defibrillátor készülék került a HÉV szentendrei végállomására.

Szentender, HÉV, végállomás, BKV, együttműködés, defibrillátor,

Hála a Jóistennek ez idáig még nem kellett használni a készüléket, de a tudatos városfejlesztés nem csak nagyberuházásokból áll, hanem a meglévő kis dolgokra való odafigyelésből is. Reméljük, hogy ezután sem lesz szükség a készülék használatára, de ha valaki mégis rászorul, akkor biztonságos és szakszerű segítséget tud kapni a mentők kiérkezéséig. Fontos, hogy odafigyeljünk a lakosságra, különösen az idősebb generációra, akik fokozott veszélynek vannak kitéve a szív és érrendszeri problémákat illetően”- mondta Dietz Ferenc polgármester.

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója ezt követően kifejtette, hogy szeretnének minél több településsel olyan jó együttműködést kialakítani, mint Szentendrén. Mint a vezérigazgató hozzátette, a defibrillátor kihelyezése egy fontos lépés, melyet remélhetőleg több, az utasok kényelmét és komfortérzetét javító változtatás követ majd úgy, ahogyan azt a polgármester kezdeményezte a BKK elnökénél, Vitézy Dávidnál. A fejlesztési elképzelések között van egyebek mellett a rövidebb menetidő, új ülések, több férőhely a biciklik szállításához, ingyenes WIFI.

Szentendre, defibrillátor, szentendrei HÉV, végállomás, együttműködés, BKV

Az eseményen végül Pázmány Annamária a Szentendrei Rendelőintézet igazgatója köszönte meg a város odafigyelését, valamint a BKV együttműködését.

Szívroham esetén a kiérkező segítségig minden perc 10 százalékkal csökkenti az életben maradás esélyét, ezért különösen fontos, hogy kellő időben és szakszerűen tudjunk segíteni. Ez a készülék alkalmas rá, hogy a megfelelő ellátásig életben tartsa a beteget”- hangsúlyozta az igazgató asszony.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.