Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Május 26. 07:05, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

EP-választás – Bajnai Gordon: elégedetten és büszkén fogadtuk az eredményt

EP-választás – Bajnai Gordon: elégedetten és büszkén fogadtuk az eredményt

Az Együtt-PM szövetség elégedetten és büszkén fogadta az eredményt – mondta a magyarországi EP-választás eredményének közzétételét követő vasárnapi sajtótájékoztatón Bajnai Gordon.

Az EP-ben egy mandátumot szerzett szövetség vezetője kijelentette: a magyar politikai legfiatalabb pártjaként sikerült egy nagyon jelentős eredményt elérniük. Hangsúlyozta, hogy teljesítették a célkitűzéseiket és megcáfolták azokat, akik megpróbálták elbizonytalanítani az értük szorítókat.
Bajnai Gordon leszögezte, hogy képviselőjük Európában mindig a magyar nemzet érdekeiért fog kiállni, ha lehet, akkor a kormánnyal, ha nem, akkor akár a kormánnyal szemben is. Hozzátette, hogy korszakváltásra van szükség a magyar politikában, amire a pártszövetségük képes.
A volt miniszterelnök azt mondta, a megkapott bizalom önbizalmat adott ahhoz, hogy az önkormányzati választásokon erősen, önálló koncepcióval és a korszakváltás elveihez ragaszkodva lépjenek fel. A választási pártszövetséget pedig átalakítják egy tartósan működő, új politizálást képviselő erővé – jelentette ki.
Hangsúlyozta, hogy sok nagyvárosban, illetve Budapest több választókerületében is a második helyen végeztek.
Bajnai Gordon elsőként minden szervezetnek és minden képviselőnek gratulált, akik a "tisztességes, európai módon" lebonyolított választáson mandátumot szereztek. Külön megemlítette a szlovákiai Híd-Most-ot és MKP-t, illetve a romániai RMDSZ-t, azért, hogy képviselőket juttattak az EP-be.
Az Együtt-PM színeiben Brüsszelbe kijutó Jávor Benedek is köszönetet mondott azoknak, akik segítették, hogy első önálló megmérettetésükön olyan eredményt érjenek el, ami véleménye szerint lehetővé teszi, hogy a pártszövetség a következő években a magyar ellenzék egyik meghatározó erejévé váljon.
Úgy fogalmazott: az eredmény közös sikere azoknak, akik 2012-ben úgy döntöttek, hogy a kormányváltás érdekében más utakon indulnak el, mint amin addig jártak és az országgyűlési választást követően nem adták fel. Bebizonyították, hogy érdemes kiállni önállóan a választók elé – folytatta.
Jávor Benedek megerősítette, hogy a zöldek frakciójába ül be és ígéretet tett arra, hogy mindenkit képviselni fog Brüsszelben, aki együtt dolgozott velük vagy aki rájuk szavazott.
Az Együtt-PM-es eredményvárónak helyszínt adó budapesti romkocsma udvarát megtöltötték a politikusok, szimpatizánsok és aktivisták. Utóbbiak Jávor Benedeket hangos "Bence, Bence" kiáltásokkal üdvözölték, amikor megjelent az előzetes ereményadat. A kivetítőn feltűnő Orbán Viktor miniszterelnököt hangos zúgással és fújolással fogadták, míg Vona Gábor, a Jobbik elnökének felszólalása alatt többen – a párt kémgyanúba keveredett EP-képviselőjére, Kovács Bélára célozva – azt skandálták: "Béla, Béla".

Címkék: EP2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;