Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Július 24. 08:18, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/szentendrei rendőrség

Fegyverrel rabolt többszázezret három szentendrei fiatal – elfogták őket

Fegyverrel rabolt többszázezret három szentendrei fiatal – elfogták őket

Szentendre külterületére csalt, majd rabolt ki egy férfit három másik. A gyanúsítottak ráadásul fegyverrel kényszerítették a sértettet pénze átadására. Az elkövetőket a minap sorban elfogták a szentendrei rendőrök.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya H. Szabolcs 24 éves, F. Gergely 28 éves és S. Attila 25 éves szentendrei lakosok ellen.

A gyanúsítottak a rendelkezésre álló adatok szerint július 14-én 22 óra körüli időben Szentendre külterületére csalták a sértettet, ahol két fegyverrel vagy annak utánzatával a nála lévő több százezer forint átadására kényszerítették, miközben kezeit összekötözték. A gyanúsítottak a sértett telefonjából kivették a SIM kártyát és azt összetörték, majd a H. Szabolcs által vezetett autóval elhajtottak a helyszínről.

Az adatgyűjtés és a gyors rendőri intézkedések eredményeként – a bűncselekmény elkövetését követő rövid időn belül – a fővárosban intézkedés alá vonták és elfogták H. Szabolcsot, akit előállítását követően gyanúsítottként hallgattak ki a szentendrei nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették. A férfi által használt autóban a rendőrök műanyag, fekete gyorskötözőt, készpénzt és egy – az előzetes szakértői vélemény szerint – gáz-riasztó fegyvert, tárat és lőszereket találtak és foglaltak le.

F. Gergelyt szentendrei lakásán fogták el a rendőrök. A 28 éves gyanúsított úgy jött ki az ingatlanból, hogy kezét a háta mögött tartotta. A rendőrök felszólítására elővette háta mögül a kezeit és eldobta a nála lévő fegyvert vagy annak utánzatát. Ezt követően önként átadta a nyomozóknak a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruházatát, a bűncselekmény elkövetéséből származó pénzt, illetve egy gumilövedékes puskát.

A 25 éves S. Attilát szintén szentendrei lakásán fogták el a rendőrök.

F. Gergelyt és S. Attilát elfogásukat követően a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket.

Az illetékes bíróság július 17-én elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.