Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Június 24. 07:44, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Fiatal tehetségek a világ minden tájáról a pomázi zongoraakadémiában

Fiatal tehetségek a világ minden tájáról a pomázi zongoraakadémiában

Kínából, Indonéziából, Ausztráliából, Svájcból és az USA-ból is érkeznek zongorista növendékek a pomázi Teleki-Wattay kastélyban június 23. és július 2. között sorra kerülő zenei akadémiára.

A György Ádám zongoraművész nevével jelzett idei, 6. mesterkurzus hétfőn este a művész koncertjével kezdődött - tájékoztatta a kastélyakadémia sajtófőnöke az MTI-t. Kovács Szilvia elmondta, hogy a mesterkurzuson résztvevő nyolc külföldi és négy magyar diák közül a legfiatalabb 10 éves (a jelentkezés nincs korhatárhoz kötve). A fiatal tehetségek a világ olyan vezető egyetemeiről jönnek, mint például a New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem és a Nanyang Academy of Fine Arts, de a Bécsi Zeneakadémia is képviselteti magát növendékekkel. A kastélyakadémia július 2-án közös koncerttel zárja kapuit - tette hozzá a sajtófőnök.

György Ádám a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján robbant be itthon a köztudatba. Ahol megfordul, nem csupán koncerteket ad, hanem tanít is. A művészt Indonéziában Lisztet játszó tehetségek ihlették arra, hogy zongoraakadémiát nyisson szülővárosában, Pomázon.

A kastélyakadémia ázsiai párja, az Adam Gyorgy Island Academy Indonéziában, Bali szigetén működik 2013 decembere óta. Itt főként azokat a helyi tehetségeket támogatják, akik nyitottak az európai kultúrára és Liszt Ferenc zenei hagyatékára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.