Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 25. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: szentendreprogramok.hu

Francia szerelem – Horgas Eszter és a Talamba együttes Szentendrén

Francia szerelem – Horgas Eszter és a Talamba együttes Szentendrén

Vasárnap 20 órától Francia szerelem című műsorral lép fel a Horgas Esztergom és a Talamba ütőegyüttes a MűvészetMalom udvarán.

A Francia szerelem című közös projektjükben tüzes és szenvedélyes dallamok szólalnak meg fuvolán és ütőhangszereken Ravel, Bizet és Debussy ismert szerzeményeiből virtuóz előadásban.

Horgas Eszter köztársasági érdemrenddel kitüntetett fuvolaművész, olyan hazai és világsztárokkal lépett fel, mint Al Di Meola, Natalie Cole, Szakcsi Lakatos Béla, Classjazz Band.

Grünvald László, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente Artisjus-díjas ütőhangszeres művészek, a Szentpétervári I. Nemzetközi Crossover Kamarazenei Verseny különdíjasai. A különböző zenei stílusok között otthonosan mozognak, emellett gyakran alkalmazzák a zenei humor eszköztárát. Koncertjeik során bejárják a zene világát térben és időben. Fontos számukra, hogy sok saját szerzeményt játszanak, amelyek gyakran idézik különböző népek zenéjét a magyar népdaloktól kezdve a balkán dallamokon át az afrikai ritmusokig, máskor viszont darabjaik a komolyzenében gyökereznek. A Talamba zenéje a 21. század muzsikája: jellemző rá a sokféleség, a műfajok „békés egymás mellett élése”.

Szentendrei Teátrum és Nyár 2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.