Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 08. 17:46, szombat | Helyi
Forrás: Takács Bálint

Gátat tört a Duna Tahitótfalunál, Budakalásztól a 11-es főút lezárva! FOTÓK

Gátat tört a Duna Tahitótfalunál, Budakalásztól a 11-es főút lezárva! FOTÓK

Lezárták 14 órakor a 11-es főutat Szentendrétől a Dunakanyar felé, mondta el Tarnai Richárd, a pest megyei kormánymegbízott, Szentendrén a mobilgátnál.

Budakalásztól egészen a Dunakanyarig lezárták a 11-es főutat. A zárásra azért volt szükség, mert gátat tört a Duna Tahitótfalunál, és hogy az autósok ne akadályozzák a katasztrófavédelmi szervek munkáját, mondta el Tarnai Richárd. Továbbá lezárták az összes kerékpárutat is, és a Dunakorzón is csak gyalogosan lehet közlekedni.

Dietz Ferenc polgármestere kifejtette, a város 95 százalékos készültségben van, a Duna reggel elérte a 2006-os rekord 760 centimétert. A mobilgát tökéletesen működik és jelenleg a Bükkös-patak zsilip rendszerét erősítik meg, továbbá mindenkit arra kérnek, hogy ne induljanak el a Dunakanyar térségébe.

Kedves Olvasónk is felhívja az útlezárásra mindenki figyelmét Facebook oldalunkon!
„Senki ne menjen Tahi felé! Tahi és Leányfalu határán, megcsúszott a gát, és beragadt egy csomó autó! Páran a Tavasz utcán próbáltak meg kijutni, de az is bedugult, illetve egy autó megcsúszott a rossz úton. Azt mondják kb 6 óra felé megpróbálják megnyitni az utat és átereszteni az autókat, de nem mondanak semmi biztosat. Aki a Nyár utca környékén lakik segítsen a beragadt autósoknak, vízzel, élelemmel!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.