Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 23. 07:36, szerda | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Húsvét: 556 ittas sofőr, egy halálos baleset

Húsvét: 556 ittas sofőr, egy halálos baleset

Több mint 26 ezer közlekedőt ellenőriztek a rendőrök húsvétkor, akik közül idén 556 ittas vezetőt szűrtek ki. Idén egy halálos baleset történt szemben a tavalyi nyolccal. A hatóság szerint eredményes volt az akció.

A rendőrség szerint sikeres volt az "Józan Húsvét" címmel meghirdetett országos ellenőrzés. Míg tavaly a húsvéti hosszú hétvége nyolc, idén csak egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-vel.

Április 17 és 21 között „Józan Húsvét” címmel országos kampányt hirdetettek, mely során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedő, "agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére és ezzel a balesetek megelőzésére".

A rendőrök az intézkedések során több mint 26 ezer közlekedő ittasságát ellenőrizték, akik közül 556 ember szervezetében mutattak ki alkoholt. Az ittas vezetéssel összefüggésben 96 embernek a helyszínen elvették vezetői engedélyét.

A rendőrség közleménye szerint 2013 hasonló időszakában 8 halálos balesetben 11 ember vesztette életét. Ehhez képest idén a húsvéti hosszú hétvégén egy ember halt meg közúti balesetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.