Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Június 12. 09:34, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/Ferenczy Múzeum

Idővonal – elképesztő fotókiállítás Szentendrén

Idővonal – elképesztő fotókiállítás Szentendrén

SzeKKo VI. – Idővonal címmel nyílik pénteken 17 órakor fotókiállítás a Szentendrei Képtárban. Többek közt akár több hónapig készült fotókat is láthatunk.

Az augusztus 31-ig látható kiállításon Aknay Csaba, Baksai József, Barnás Gergely, Barnás Máté, Bácsi Róbert, Csíkszentmihályi Márton, Csontó Lajos, Deim Péter, Deim Balázs, Kocsis Eszter, Kriván Marcell, Krizbai Gergely „Krizbo”, Laczkó Péter, Lázár Alexandra Emese, Márton Csaba, Medveczki Tamás, Milos József, Paraszkay György, Pecsics Mária, Regős Benedek, Révai Sári és Weszelits András alkotásai tekinthetőek meg szerdától vasárnapig 10-18 óra között.

A megnyitón vendégeket Kálnoki-Gyöngyössy Márton egyetemi docens, múzeumigazgató köszönti, majd Dietz Ferenc polgármester mond üdvözlő beszédet, a kiállítást pedig Uhl Gabriella művészettörténész nyitja meg. A tárlat kurátora Kopin Katalin művészettörténész.

Idővonal – elképesztő fotókiállítás Szentendrén

Számtalan különlegesség is lesz a kiállításon, mint Deim Balázs képei is.
Deim Balázs sörösdobozokból készült lyukkamerákkal figyelte meg Budapest mozgalmasabb tereit, csomópontjait. A kamerákba fekete-fehér fotópapírokat helyezett, amelyekre egy hónaptól három hónapig tartó intervallumokban exponált. A rendkívül hosszú expozíció miatt a mozgó élőlények, járművek nem jelentek meg a képeken, csak a statikus objektumok, illetve a Föld és a Nap egymáshoz viszonyított mozgása. A Nap útja láthatóvá válik az égbolton akár egy szivárvány, ezáltal pedig érzékelhetővé válik a napok és az idő múlása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.