Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Augusztus 08. 08:27, péntek | Helyi
Forrás: Lenger

Indul a Szeniorok Szentendrei Iskolájának ötödik féléve!

Indul a Szeniorok Szentendrei Iskolájának ötödik féléve!

Az ötödik képzési félévével folytatódik hamarosan a népszerű szentendrei szenior iskola, mely továbbra is a Zsigmond Király Főiskola és a szentendrei önkormányzat együttműködésében várja az 50 év feletti hallgatókat.

Több mind 150 hallgató vett részt a Szeniorok Szentendrei Iskolájának eddigi négy féléves képzésein, mely a népszerűségnek köszönhetően hamarosan újabb szemesztert kezd. Jászberényi József főiskolai tanár, a képzés vezetője kifejtette, hogy a szenior korosztály számára ingyenes előadások szeptember 17-én, szerdán 15 órakor kezdődnek majd. Az első órán a mai civilizáció ellentmondásai címmel a képzés vezetője várja az érdeklődőket a Városháza dísztermében.

Az ingyenes előadássorozat mellett tandíjas tanfolyamok ezúttal is indulnak, melyek szeptember 29-én kezdődnek. Egy tanfolyam 10 ezer forint, melyért a szentendrei, 50 év feletti hallgatók 21 tanórán vehetnek részt. Az érdeklődők egyebek közt angol, művészettörténeti, gyógyászati, lakberendezési, internetes tanfolyamokat is választhatnak, valamint az időskori önértékelési kurzust vagy az időstornát is. De emellett számos egyéb óra is indul, melynek teljes listája a korkozpont.szentendre.hu folyamatosan bővül.

A képzésekre augusztus 25-étől lehet jelentkezni az Aranykor Központban (Dunakorzó 18.), a P’art Mozi épületében. A központ ügyelete minden hétfőn, szerdán, pénteken 15 és 17 órakor várja a szeniorokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.