Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Október 01. 14:37, szerda | Sport

Isztriai kiruccanás a Mecsek Rally előtt

Isztriai kiruccanás a Mecsek Rally előtt

A Budapest Rallye ugyan elmarad, de a hétvégén mégis versenyautóba ül Maricsek Miklós és Kovács Szabolcs. A Maricsek Racing Team párosa a 41. Croatia Rally-n versenyez október első hétvégéjén. A kaposvári - pécsi kettős a horvátországi futammal készül a Mecsek Rallye-ra.

Maricsek Miklós:
Mivel a Budapest Rallyt törölték, ezért megbarátkoztunk ezzel a poreci versennyel. Elég hosszú, a gyorsasági szakaszok ősztávja 192 km. Szemelőt tartottuk azt is, hogy ha elmarad a Budapest Rally, akkor máshol tudjunk menni, ezért, mikor kiderült, hogy valóban nem lesz megtartva az ORB soron következő futama, már csak le kellett nyomnunk az entert és neveztünk is. Egy verseny nem összehasonlítható egy teszttel, sokkal többet ad, mintha csak állítgatnánk az autót és különböző gumikat próbálgatnánk. Inkább a Porec Rally-t választottuk, mint hogy elmenjünk tesztelni.
Nem fogok kockáztatni, mert ez egy hosszú verseny és ezt szemelőt kell tartani. Erős, lendületes tempót fogok diktálni. Ha százalékban akarom kifejezni magam, akkor 90 % környékén szeretnék autózni. Ha kell, változtatok dolgokon, a tréningen a tempós részeket ki fogjuk emelni, mert két hét múlva Mecsek Rally és számunkra az a futam az elsődleges.

Kovács Szabolcs:
Ez a verseny a Europian Rally Trophy része, tavaly ERC volt. Nagyon hosszú a futam, 14 gyorsasági szakaszt kell majd teljesítenünk. Gyönyörű helyen van, a szervizpark például egy kikötőben lesz, mi pedig fent a hegyekben fogunk autózni.
Mikivel úgy gondoltuk, hogy jó, ha megyünk Mecsek Rally előtt, mert, ezzel is gyakorolunk, gyorsulunk, lesz bennünk kilométer. Ez előnyt jelenthet számunkra. Ezek inkább gyors pályák, ráadásul a felülete fehér aszfalt, ami külön kihívást jelent, ha leesik az eső. Be kell osztanunk az autót, mert ez egy hosszú verseny lesz.
A verseny hetén, kedden - szerdán van a pályabejárás, és ami nehezíti a helyzetet, hogy minden pályán csak kettőt lehet menni. Ez is teljesen más, mint itthon, Porecben senki sem tréningezhet orrvérzésig. Célba szeretnénk érni, ez lesz az elsődleges számunkra. Ha ennek a versenynek köszönhetően egy kicsit gyorsabbak tudunk lenni Mecseken és összeszokottabban, rugalmasabban tudunk versenyezni, akkor már megérte elmenni erre a versenyre.

Címkék: rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet