Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Február 13. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp - Ivancsics Ilona és Színtársai

János Vitéz és párkapcsolati társasjáték Szentendrén

János Vitéz és párkapcsolati társasjáték Szentendrén

Hamarosan folytatódik a szentendrei színházi évad tavaszi szezonja Ivancsics Ilona és Színtársainak köszönhetően a PMK-ban. Februárban zenés táncos mesejáték, március elején párkapcsolati társasjáték várja a közönséget.

Február 28. - péntek, 13:00-kor.
Petőfi Sándor: János Vitéz - zenés táncos mesejátéka

Az előadás fő szála János Vitéz utazásaira épül. Hősünk, útja során különböző világokat jár be, és jut el Tündérországba. Kalandjai során ismeretlen tájakon jár, próbatételekkel néz szembe, s eközben felnőtté válás útját éli át.

Kiemelt szerepet kap nemzetünk különböző tájainak népművészeti, táncos, zenés hagyományainak bemutatása: a dél-alföldi vidék mellett többek között a Somogy, Székelyföld, Gyimes, Moldva. A darab eredeti Petőfi szöveggel, élő zenével, szól a gyermekekhez és felnőttekhez egyaránt.

Március 1. - szombat, 18:00-kor
Osiecka: Ő + Ő - párkapcsolati társasjáték

Egy vonat elindul valahová. A fülkében ül egy nő, majd belép egy férfi. Szóba elegyednek. Történeteik megelevenednek előttünk. Ugyanis a két ember nemcsak elmondja életének jeleneteit, hanem belebújnak egymás bőrébe, szerepjátékot játszanak. Két élet bontakozik ki előttünk, a szerelmes egymásra találástól a szomorú végkifejletig, a válásig.

A jelenetekben mi, nézők is magunkra ismerhetünk. Lassan kiderül, hogy a nagy fellángolás után a hétköznapi élet akadályait nem képesek áthidalni. Hát akkor hogyan tovább? Mi a megoldás? A válasz izgalmas, mert részben magunk találhatunk rá a darab folyamán.

Jegyvásárlási részletek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható