Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Május 19. 07:35, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Jön az árvíz Szentendréhez – a héten tetőzik a Duna

Jön az árvíz Szentendréhez – a héten tetőzik a Duna

A héten tetőzik a Duna Szentendrénél, vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint ezúttal azonban nem kell megijednünk, mint a tavalyi rekordárvízkor, még ugyanis az elsőfokú készültséget sem érheti el nálunk.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy a Duna a vártnál korábban, már éjfél körül tetőzött Nagybajcsnál; lejjebb Komáromnál és Esztergomnál első fok körüli vízállások várhatóak. Az árhullám Budapestnél várhatóan az első fok szintje alatt tetőzik, Baján és Mohácsnál az elsőfokú védekezés szintje körüli vízállásra számítanak.

A tavalyi 796 centis rekordárvízhez képest a szakemberek jóval kisebbre számítanak a héten, most ugyanis csak kisebb árhullám érkezik Szentendréhez, a vízügy szerint az áradás jó eséllyel elsőfokú készültségi szint alatt marad.

Jelenleg a Duna vízállása Szentendrénél 444 centiméter, ami még az az elsőfokú készültségi szint alatt van.

Vízállás Szentendre

Várhatóan a tavalyi rekordnál három méterrel alacsonyabb, 500 centiméter alatt tetőzik a Duna Szentendrénél. (fotó: árvíz 2013)

Tavalyi rekorárvíz szentendrei képei egy videóban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.