Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 02. 07:41, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Kerékpáros zarándoklat a Dunakanyarban a nándorfehérvári csata emlékére

Kerékpáros zarándoklat a Dunakanyarban a nándorfehérvári csata emlékére

Idén újra megszervezik az Amiért a harang szól - Nándorfehérvár 1456 című hagyományőrző programot július 20-án Budapesten, amelynek része a Schulek Ágoston Kerékpáros Zarándoklat - közölték a szervezők.

A Hősök terén július 20-án, vasárnap délelőtt hagyományőrző együttesek műsorával, koszorúzással indul a program, majd innen indul el a kerékpártúra, amelynek résztvevői Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány útvonalon érik el Visegrádot. Az ottani megemlékezések után Pilisszentlászlón keresztül, Budakalászon át tér vissza a csoport Budapestre.

Délutántól a hagyományőrzők műsora mellett koncerteket hallgathat meg a közönség a kerékpárosok megérkezéséig. A programot este a Historica együttes előadása zárja.

"A Dunakanyar szépségeinek bemutatása és a túrakerékpározás népszerűsítése mellett a Hunyadiaknak, Kapisztrán Szent Jánosnak és a keresztény Európa hőseinek kívánunk emléket állítani, valamint felhívni a magyarok figyelmét a Nándorfehérvári diadal jelentőségére" - emelte ki Janek György, a szervezőbizottság elnöke.

A Schulek Ágostonnak ajánlott program emléket állít a magyar sportmozgalom kiemelkedő alakjának, a Civil Összefogás Fórum alapító tagjának is, aki eszmei támogatója és résztvevője volt a korábbi években a mozgalomnak - emelte ki Bencze Izabella, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kurátora.

A rendezvény nyitó ünnepségén és a nap folyamán zajló megemlékezéseken közreműködik a Reneszánsz Hölgyek Társasága, az Operaházy Borlovagok együttes, az Aranykard Hagyományőrző Egyesület, az Ars Musica Kamarakórus Esztergom és a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat is.

Kép: Wagner Sándor: Dugovics Titusz önfeláldozása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.