Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Március 07. 07:51, péntek | Helyi
Forrás: lvp/MTI/fotó: panoramio.com

Készül a 2-es metro és a szentendrei, gödöllői, csepeli HÉV összeköttetési projektje

Készül a 2-es metro és a szentendrei, gödöllői, csepeli HÉV összeköttetési projektje

Zajlik a 2-es metró, a gödöllői HÉV, a szentendrei és a csepeli HÉV összekötését előkészítő projekt a fővárosban, ezt Pesti Imre budapesti kormánymegbízott mondta csütörtökön.

Budapest Közép-Európa, de talán egész Európa egyik legjobban fejlődő és élhető városa - mondta Pesti Imre budapesti kormánymegbízott csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón. Pesti Imre egyebek mellett közölte, hogy jelenleg Budapesten 54 kiemelt beruházás van folyamatban. A 4-es metró kapcsán elmondta, folyik a tesztüzem, semmilyen biztonsági hibát nem találtak, nincs olyan probléma vagy üzemzavar, amely a tervezett átadást befolyásolná, de a tesztüzemnek még nincs vége.

György István főpolgármester-helyettes a fővárosi fejlesztésekről szólva kijelentette: az elmúlt négy évben több minden történt, mint az 1990 és 2010 közötti ciklusokban. A fejlesztéseket sorolva hozzátette, hogy Budapesten a napi forgalomban 1200 busz közlekedik, ebből mintegy 300 az újak száma. A buszok átlagéletkorát 18-19 évről sikerült 11 év alá szorítani.

György István megjegyezte, hogy évente 1,4 milliárd utazást bonyolít le Budapesten a közösségi közlekedés. Egy utazásnak számít az egy járműre való felszállás és leszállás. Szólt arról, hogy jelenleg folyik a 2-es metró és a gödöllői HÉV, valamint a szentendrei és a csepeli HÉV összekötését előkészítő projekt.

Kapcsolodó cikk:
Egy vágányon a szentendrei HÉV szombaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban