Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. November 15. 10:44, szombat | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Két vereség, de helytállva – pályán a szentendrei kosarasok

Két vereség, de helytállva – pályán a szentendrei kosarasok

Két vereséget könyvelhettek el a Szentendrei Kosárlabda SE kadett csapatai a Pest megyei bajnokságban a közelmúltban. A fiúk Dunakeszi a lányok pedig Monor csapata ellen játszottak.

Dunakeszi Bikák-Szentendrei KSE

A legutóbbi győzelem után szentendrei kadett csapatunk Gödöllőn játszott a Dunakeszi Bikák ellen a múlt héten. A mérkőzés első negyedében az ellenfél fizikuma, gyors és agresszív támadó és védő játéka teljesen váratlanul érte a csapatunkat. Emiatt sok eladott labda és kapkodva végrehajtott támadás volt a játékunkban. A második negyedben sikerült felvennünk a játék ütemét és fel tudtunk zárkózni. A harmadik negyedben nagyon sok kosarat kaptunk és ez eldöntötte a meccs kimenetelét. A negyedik negyedben még egy kicsit szépíteni tudtunk a végeredményen, ami végül 90-22 lett.

Fülöp Botond beszámolója

Szentendrei KSE-Monori Kosársuli

A szentendrei kadett lányok a Monori Kosársuli lány csapata ellen léptek pályára legutóbb. Az együttes a múlt évi eredmények figyelembe vételével léptek pályára, amely kissé elbizonytalanította őket. Játékukon látszott az ellenféltől való félelem, amely teljesen alaptalan, hiszen múlt év óta a szentendrei csapat rengeteget fejlődött. Az első negyed eredménye: 8-16
A második negyedre sikerült egy kis lelket önteni a hazai lányokba, így kissé magabiztosabban léptek pályára. A védekezést változtatva a hazai csapat megnehezítette a monori lányok támadását, azonban csupán a védekezés megerősítése nem elég a hátrány ledolgozásához. A vendégcsapat azonban jól reagált a hazaiak támadójátékára, így egyre reménytelenebbnek tűnt a hátrány ledolgozása. A félidei eredmény: 15-32

A harmadik negyed elején a hazai csapat kipihenve lépett pályára, és végre meg tudták mutatni a lányok, mit is tudnak igazán. A harmadik negyed közepére a szentendrei alakulat 10 pontot dolgozott le hátrányából, néhányakban így felcsillant a remény, talán mégis ledolgozható a lemaradás? Sajnos az ellenfél a harmadik negyed végére visszaállította a nagy pontkülönbséget, így a harmadik negyed 27–49 zárult.

A negyedik negyedben a lányok szinte már tét nélkül játszottak, de egy pillanatig sem adták fel, játékukon felszabadultság látszott.

Két vereség, de helytállva – pályán a szentendrei kosarasok

Összességében a hiba, amelyet a hazai lányok elkövettek: félelem az ellenféltől. A második félidőben, mikor már majdnem eldőlt a mérkőzés és tét nélkül játszottak a csapatok, a monori lányok nem tudták növelni előnyüket, amelyet az első két negyedben szereztek. A második játékrész, két hasonló szintű csapatról árulkodik, így mondható, hogy igenis van esélyük a szentendrei lányoknak a visszavágón, de csak akkor, ha minden félelmüket elfelejtik.

Végeredmény: Szentendrei KSE-Monori Kosársuli: 34-57

Vágvölgyi Fanni összefoglalója

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt