Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 26. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Ketyeg a Föld Órája Szentendrén is

Ketyeg a Föld Órája Szentendrén is

Szombaton egy órára ismét elsötétülhet a Szentendre, a város ugyanis idén is csatlakozott a Föld Órája nemzetközi természetvédelmi kezdeményezéshez. Kapcsoljuk le a felesleges világításokat és elektromos eszközöket.

Március 28-án már kilencedik alkalommal zajlik le a Föld Órája akció, a WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet világméretű kezdeményezése. Az akció keretében a szervezők arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a felesleges világításokat és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Tavaly összesen 7000 település és 162 ország vett részt a világ legnagyobb önkéntes akciójában.

A program keretében szombaton 20 óra 30 perckor bolygónk sok ezer városában egy időben sötétülnek el a fények, és emberek milliói kapcsolják le a világítást otthonaikban vagy munkahelyükön. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra, valamint a globális felmelegedés elleni összefogás fontosságára. WWF egyébként a Föld Órája mellett arra kér mindenkit, hogy az év többi napján is figyeljünk oda környezetünkre és építsük be életünkbe a tudatos fogyasztást.

Idén Magyarországon összesen 52 település csatlakozott az akcióhoz, köztük Szentendre is. A a városvezetés bízik abban, hogy minél több városi intézmény, vállalkozás és szentendrei követi példát és a Föld Óráján sokan lekapcsolják az otthoni fényeket és kikapcsolják elektromos gépeiket.

További információ és regisztráció: www.foldoraja.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.