Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 06. 08:09, kedd | Helyi
Forrás: KEMRFK

Kezdődik a hétvégi házas betörők szezonja

Kezdődik a hétvégi házas betörők szezonja

Az őszi szüret után a hétvégi házak többsége elnéptelenedik, sokszor csak havonta párszor mennek ki a tulajdonosok az üdülőbe, hogy ellenőrizzék. Ilyenkor megszaporodhat a hétvégi ház-betörések száma, de megelőzhetők.

Az őszi-téli időszakban a hétvégi házak védelmére fokozott figyelmet kell fordítani. Mivel ilyenkor az üdülők tulajdonosai csak ritkán látogatnak ki a telkekre, gondoskodni kell a megfelelő betörés elleni védelemről.

Látogassanak ki annyiszor a hétvégi házhoz, amilyen gyakran csak lehetséges. Vegyék körbe a telket nehezen átmászható kerítéssel vagy sövénnyel. Szereljenek a bejárati ajtóra biztonsági zárakat. Használjanak erős reteszzárat vagy kapcsolózárat. Csak ismert és leellenőrzött lakatos munkáját vegyék igénybe! Ügyeljenek arra, hogy a ház ablakai és az ajtók távozáskor mindig bezárt állapotban legyenek. A házhoz tartozó melléképület, fészer ajtaját lakattal lássák el. Ne tároljanak az üdülőben értéket, ékszereket, készpénzt. Amennyiben van a környéken olyan megbízható szomszéd, aki gyakran kilátogat a kertbe, kérje meg, hogy ellenőrizze az ön portáját is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni