Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Április 16. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: lvp/önkormányzat

Ki legyen Szentendre díszpolgára idén?

Ki legyen Szentendre díszpolgára idén?

A hónap végéig lehet jelölteket javasolni az önkormányzatnak arra, hogy idén ki kapja meg a Szentendre Város Díszpolgára kitüntető címet valamint azt, hogy kik vehessék át a Pro Urbe Emlékérmeket.

Szentendre minden év augusztus 20-án a városi ünnepségen adja át legrangosabb elismeréseit a Szentendre Város Díszpolgára kitüntető címet és a Pro Urbe Emlékérmeket.

Szentendre Város Díszpolgára cím annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki kiemelkedő munkájával vagy életművével mind a városon belül, mind pedig országosan vagy nemzetközi viszonylatban elismerést szerzett, és ezzel hozzájárult Szentendre jó hírének öregbítéséhez. Évente egy Szentendre Város Díszpolgára cím adományozható.

Pro Urbe Emlékérem azoknak a személyeknek, csoportoknak, társadalmi vagy gazdasági szervezeteknek adományozható, akik vagy amelyek a város fejlesztésében, a közszolgálati, az egészségügyi, a szociális, az oktatási, a kulturális, a sport, a társadalmi vagy a gazdasági élet bármely ágazatában a város értékeit gyarapítva, kiemelkedő eredményt értek el. Évente három Pro Urbe Emlékérem adható, de idén 12 posztumusz Pro Urbe Emlékérmet is adományoz Szentendre.

Szentendre városvezetése a Polgármesteri Hivatalba határidőre beérkezett javaslatok alapján dönt arról, hogy idén kik vehetik majd át a kitüntetéseket, melyhez javaslatokat is vár az önkormányzat.

Javaslatot tehetnek:
• a polgármester, a jegyző,
•a képviselők, a képviselők mellett működő bizottságok tagjai,
• szentendrei szakmai, civilszervezetek, egyesületek, intézmények,
• legalább 20 szentendrei állandó lakhellyel rendelkező polgár.
A javaslatokat április 30 15 óráig lehet leadni a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal központi iktatójába. A hivatal kéri a javaslattevőket, hogy a méltatás szövegét 10-15 gépelt sorban fogalmazzák meg a hivatal ügyfélszolgálati irodáján átvehető, vagy a www.szentendre.hu/hirek honlapon letölthető adatlapon. A javaslatok az adatlap kitöltése után e-mailben is elküldhetők a fent megadott határidőre a nemeth.viktoria@ph.szentendre.hu címre. Csak a határidőre beérkezett és méltatással ellátott javaslatokat fogadja el a hivatal.
További felvilágosítás: Németh Viktória, jegyzői titkárság, (26) 503-365

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.