Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Január 17. 12:32, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Kivitelező-választás a térség csatornázásához

Kivitelező-választás a térség csatornázásához

Január végéig kiválasztja és leszerződik a Dunakanyari Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat a Szentendrei szennyvíz-agglomerációhoz tartozó települések csatornahálózatának bővítésére a leendő mérnökkel és kivitelezővel.

A Szentendrei szennyvíz-agglomerációhoz tartozó települések csatornahálózatának bővítésére kiírt pályázathoz a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési dokumentációt már decemberben benyújtotta Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Szigetmonostor. A települések által még 2010 szeptemberében megalakított Dunakanyari Csatornázási Társulás pedig január végéig kiválasztja a beruházás kivitelezőjét, mérnökét és le is szerződik velük. A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt azonban várhatóan csak 2014-ben kezdődhet meg a tényleges építkezési munka.

A térségi beruházás több mint 3 és fél milliárd forintból valósul meg, melyet 85 százalékban az unió támogat. A fennmaradó összegre állami támogatást is igényelt a társulás, az egyeztetéseknek köszönhetően pedig mintegy 483 millió forint vissza nem térítendő és 27,3 millió visszatérítendő támogatás nyert a régió.

A Dunakanyari Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat felhívása:

Tisztelt Lakosság!
Értesítjük Önöket, hogy a Dunakanyari Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat, valamint az OTP Bank elkészítette a hátralékos fizetők listáját. Sajnálattal állapítottuk meg, hogy mind az LTP-be fizetőknél, mind az egyéb módon fizető érdekelteknél nagy összegű, több hónapos elmaradások mutatkoznak.

Felhívnánk szíves figyelmüket, hogy amennyiben a Társulat felszólítása ellenére sem történik meg a hátralék rendezése, úgy az önkormányzat adók módjára behajtja az elmaradt követelést.

A rendszeres havi fizetés nagyon fontos, főleg az LTP tulajdonosok esetében, mivel az állami támogatás csak abban az esetben jár a befizetett betétek után, ha a havi rendszeres fizetés biztosított.

Ezúton szeretnénk megköszönni azon érintettek hozzáállását, akik ez idáig is eleget tettek kötelezettségüknek. A projekt sikere mindannyiunk közös célja, melyhez elengedhetetlen az Önök együttműködése.

A Dunakanyari Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat OTP Lakástakarékpénztár szerződéssel rendelkező tagjai a befizetéshez szükséges csekkeket az OTP-től előreláthatólag 2013.január közepén kapják meg. Csekket csak azok kapnak akik a szerződés aláírásakor ezt a befizetési módot választották. Fizetési mód módosítást a szerződő bármelyik OTP fiókban kérhet .

Amennyiben bárkinek kérdése merül fel befizetett / elmaradt hozzájárulása kapcsán, úgy kérem, szíveskedjenek a Társulatot keresni az alábbi elérhetőségek egyikén:
• Név: Dunakanyari Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat
• Cím: 2015 Szigetmonostor, Nagydunasétány (Alsógödi Révház)
• Ügyintéző: Rózsa Ferencné 06-20/ 549-5966
• Ügyfélfogadás: Szerda: 14-18 óráig
• Email: sztarsulat@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.