Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Szeptember 26. 08:06, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/Ivancsics Ilona és Színtársai

Komédia, premier, színház, élmény Szentendrén

Komédia, premier, színház, élmény Szentendrén

Szeptember végén indul a szentendrei színházi évad, amely tréfás népi, pajzán játékot is bemutató Paraszt Dekameron előadással kezdődik szeptember 28-án. Azt követően komédia majd egy premier is várja a közönséget.

SZEPTEMBER 28 - szombat
PARASZT DEKAMERON

Nagy Olga gyűjtése alapján erdélyi pajzán játék, székely pálinkával és kecskesajttal fűszerezve az előadást követően.

Tréfás népi játék cselekménye a világ igaz meséiből áll. Ahogyan Boccaccio is a maga korát rajzolja Dekameronjá-ban, úgy elevenedik meg a paraszti élet minden vonatkozása a Paraszt
Dekameronban a széki mesefa által.
„Ám Önök ne aggódjanak a kendőzetlen szerelmi megnyilatkozások pajzánsága miatt, mert férfi és nő efféle eseményeit még az igen féltett erkölcsű asszonyi fül is nagy huncutsággal fogadta bé, régen is, és ezután is. Legyen hát a játék kedvükre, és erősítse Önökben a vágyat és az élni akarást! És tartsák meg jó étvágyukat az előadás utáni finomságokra” – olvasható Ivancsics Ilona és Színtársai ajánlásában.

OKTÓBER 26 - szombat
TASNÁDI - MAGYAR ZOMBI zenés komédia 2 részben

Blondin Gáspár, a negyvennégy éves nagyábrándi lakos, miután elveszti munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és mély depresszióba zuhan. Környezete nem igazán igyekszik lebeszélni tettéről, sőt! Végre történik valami Nagyábrándon, végre itt a nagy lehetőség! Így aztán, amíg Blondin Gáspár az élet értelmetlenségén tűnődik, a család és a környezet azon töpreng, hogyan húzhatna hasznot a kisember halálából…

NOVEMBER 29 és 30 - PREMIER!
JÓKAI ANNA - FEJÜNK FELŐL a TETŐT színpadi játék 2 részben

A történet a ’60-as években játszódik Budapesten. Egy család története, ahol 4 generáció lélegzik együtt, egy már szebb időket is látott józsefvárosi házban. Mindenki a saját kicsinyes, és fanyar világával van elfoglalva, hiába élnek egy fedél alatt. A Ház, a Család
szimbóluma, amely recseg-ropog, de küzd a megmaradásért. A darab a ”fekete romantika és a fekete humor” ötvözete, és remek színészi feladatot nyújt a művészeknek és tartalmas szórakozást a nézők számára.

Részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.