Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 16. 08:42, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Körkérdés Rallycross versenyzőkhöz | Csirmaz Brúnó: Új kategória, új autó, új csapat

Körkérdés Rallycross versenyzőkhöz | Csirmaz Brúnó: Új kategória, új autó, új csapat

Húsvéti Rallycross Parádén a máriapócsi Rabócsi ringen.

Mesélnél az eddigi Rallycross versenyeidről, élményeidről, sikereidről?

Csirmaz Brúnó: - 2011-ben versenyeztem először a Rallycross OB-n, az akkor még Divízió 9. néven futó kategóriában. Egy Honda Civic-kel indultam, és életem harmadik versenyét sikerült megnyernem, éppen Máriapócson. Ekkor 12 éves voltam. A következő két évben a Magyar Kupában indultam, ahol mindkét évben az abszolút 2., géposztály 1. helyet sikerült megszereznem.

A Rabócsiringen milyen autóval indulsz most, mit lehet tudni róla?

Idén a Super National kategóriában indulok új csapatom, az M-F Motorsport színeiben, Marton Gergő tavalyi abszolút és géposztály bajnok Skoda Fabia Mk1-esével. Egy nagyon-nagyon stabil és erős versenyautó, amivel agresszívan lehet támadni a kanyarokat és a féktávokat. A máriapócsi pályát szeretem, ezért alig várom az első versenyt.

A Rallycross-al kapcsolatban milyen távlati céljaid vannak?

15 éves vagyok, úgyhogy a legtöbb célom távlati. Az idei évet alapvetően tanulóévnek szánjuk a csapattal, de nyilván szeretnék már az első évemben jó eredményeket elérni az autóval. Szeretnék magyar bajnok lenni, és az M-F Motorsport tagjaként nemzetközi szinten is szép eredményeket elérni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.