Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. December 17. 07:24, szerda | Helyi
Forrás: Szentendrei Kosárlabda SE

Kosárlabda: sosem látott különbségű juniorgyőzelem – hajrában nyertek a felnőttek

Kosárlabda: sosem látott különbségű juniorgyőzelem – hajrában nyertek a felnőttek

Ilyen különbségű kosárlabda mérkőzést nemigen látni, a Szentendrei Kosárlabda SE junior együttese ugyanis 174-11-re győzött múlt hétvégén. A fiatalok mellet a felnőttek is sikert könyveltek el egy eredményes hajrával.

PARTHUS KSZ - Szentendrei KSE (Gerlai Péter tudósítása)

Hihetetlen győzelem! Amikor a második félidő első felében (3. negyed) beléptem a
leányfalui iskola tornacsarnokába, ezt láttam az eredményjelzőn: 7 - 34. Kérdeztem, - Hogy lehet ez, miért fordított az eredmény? - ... Hisz a szentendreiek sikeres dobása után 36 lett a második szám, és a hazai pálya a Szentendréé.

- Fordítva írjuk, mert a pályaválasztó a vendégcsapat, csak nincs saját termük, így itt játszunk - tudtam meg Könczöl Brigittától, a szentendrei kosaras klub egyik vezetőjétől (Könczöl Attila klubelnök felesége - ők ketten "viszik" a klub szervezési részét az edzések, edzők, termek biztosításától eredményjelzőig és a jegyzőkönyvekig).

- ...És nem 36, hanem 136! - tette hozzá a közelben álló játékvezető - csak nincs százasnak szám a jelzőn.

Szentendrei Kosárlabda: sosem látott különbségű juniorgyőzelem – hajrában nyertek a felnőttek

Döbbenten szemléltem a szentendreieknél átlagosan sokkal alacsonyabb fehér mezes Parthus fiúk reménytelen küzdelmét a kék mezes szentendrei srácok technikás, gyors, pontos játékának szorításában. Ilyen különbségű kosárlabda mérkőzést még nem volt szerencsém láthatni. Őszinte részvéttel néztem és fotóztam ezt a "macska - egér" játékot. A szentendrei csapat dicséretére legyen mondva, egyetlen pillanatig nem láttam nagyképűsködést, megalázó megoldásokat - bár ők is hibáztak helyzetekben, de végig tudásuk legjavát adva játszottak trükkök, szórakoztató sallangok nélkül. Sajnáltam az ellenfelet, hisz látszott rajtuk, hogy csak most tanulják ezt a játékot. Elég komoly leckét kaptak kosárlabda védekezésből és támadásból egyaránt.( Felért egy rendes "virgács"-csal Mikulás napon, a szentendreieknek jutott a „győzelmi csokoládé” ( 174 pont - megannyi „csokigolyó” a Mikulás puttonyából.

PARTHUS KSZ - Szentendrei KSE 11 – 174

Szentendrei Kosárlabda: sosem látott különbségű juniorgyőzelem – hajrában nyertek a felnőttek

Szentendrei KSE - Tehetséges Fiatalok-Budapest II.

Szombaton ismét hazai meccset játszott felnőtt csapatunk, méghozzá a budapesti Tehetséges Fiatalok csapatával. Az ellenfél, a nevüket nem meghazudtolva egy fiatal és lendületes csapattal érkezett. A feldobást követően pörgős és hatékony játék kezdődött. A hazai alakulat az első percektől kezdve hatékony tudott lenni, azonban a negyed második felére a budapestiek is megtalálták játékukat és távoli dobásokkal sikerült ledolgozni a hátrányukat. A pontdús első negyed részeredménye 25-24. A vendégcsapat a második negyedben is megtartotta lendületes játékát, és kemény, majdnem egészpályás védekezését, ennek köszönhetően némi előnyre is szert tettek. Ebben a negyedben a kemény védekezés dominált, sok helyzet maradt ki mind a két oldalon, több hiba is rontotta a támadójáték hatékonyságát. A második negyed közepétől rajtunk volt a sor, hogy ledolgozzuk hátrányunkat, amelyet a félidőre sikerült is megtenni, 37-38 állt a kijelzőn a nagyszünetben.

A második félidőbe a mi együttesünk érkezett nagyobb energiával. Többször sikerült jó védekezés után eredményes támadást befejezni, aminek köszönhetően újból a mi javunkra billent az eredmény. A harmadik negyed végén 63-58 volt a részeredmény – védekezésünk ekkor a körtében nem működött olyan jól, több pontot is kaptunk a palánk alól. Az utolsó játékrészben a vendégcsapat ismét fordítani tudott. Mind a két csapat sok hibával játszott, két- és három pontos kísérletek is maradtak ki bőven. A végjátékban azonban fontos pillanatokban tudtunk kosarat szerezni, és ennek köszönhetően pont a megfelelő pillanatban tudtunk 3, majd a végén 5 pontos előnyt kialakítani.

Köszönjük szurkolóinknak, akik ezúttal is a legfontosabb pillanatokban tudtak „hangerővel” buzdítani minket! Egyben várunk is mindenkit szeretettel ezévi utolsó meccsünkre, amelyet szintén hazai pályán játszunk: 2014.12.20, szombat, 18:00 óra, Leányfalu: SzKSE – Szent Pál Akadémia!

Szentendrei KSE – Tehetséges Fiatalok Bp., 80 – 75;

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.