Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 05. 07:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Közösségi biciklire pattan Szentendre is?

Közösségi biciklire pattan Szentendre is?

Közbringa rendszer kiépítését tervezi Szentendre vezetése is, mely a közösségi kerékpár hálózattal nemcsak rugalmasabbá tenné a város közlekedését, hanem ezzel is erősítené turisztikai vonzerejét.

Esztergom és Budapest példáján felbuzdulva most Szentendre városvezetése is vizsgálja a közbringa hálózat kiépítésének a lehetőségét. A várost behálózó rendszer egyrészt lehetővé tenné a rugalmas közlekedést Szentendrén, másrészt a Budapestre ingázók számára elősegítené a HÉV és lakóterületek közötti utolsó kilométerek gyors megtételét, harmadrészt pedig növelné a város turisztikai vonzerejét is.

Az optimális megoldáshoz hamarosan egy tanulmányt készítenek a Regionális Környezetvédelmi Központ munkatársai, szorosan együttműködve az önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ szakembereivel. A siker érdekében mindemellett a városvezetés számít a lakosság aktív közreműködésére és ötleteire is.

A közbringa, vagyis a kerékpáros közösségi közlekedési rendszer a világon, sőt már Magyarországon is egyre több helyen megtalálható. Az önkiszolgáló gyűjtőállomásokon, városszerte elhelyezett kerékpárflottát pedig a közösség egésze használhatja. A közbringa ráadásul amellett, hogy egészséges és hozzájárul a környezet- illetve közúthálózat terhelésének csökkentéséhez, időt és pénzt is megtakarít használói számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.