Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 20. 09:28, szombat | Helyi
Forrás: MTI/MTI Fotó: Komka Péter

Lehetőségek előtt Szentendre - Kövér László: a választás kiállás a kormány mellett Brüsszelben

Lehetőségek előtt Szentendre - Kövér László: a választás kiállás a kormány mellett Brüsszelben

A magyarországi baloldal továbbra is a hazájára támad Brüsszelben, jelentette ki a házelnök, Kövér László Verseghi-Nagy Miklóssal, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével tartott sajtótájékoztatón Szentendrén pénteken.

Kövér László Szentendre Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjével közösen tartott sajtótájékoztató pénteken, melyen azt mondta: a magyarországi baloldal nem tanult az elmúlt négyesztendős kudarcából, "saját hazája ellen próbál a brüsszeli porondon áskálódni".

Az Országgyűlés elnöke Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő pénteki nyilatkozatát úgy értékelte, hogy a szocialisták mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy megnehezítsék Navracsics Tibor biztosjelölt munkáját.

"Ezért nekünk is érdemes folytatni, és ki kell állnunk ezért a kormányért, a választás pedig jó alkalom erre" - közölte.

Kövér László azt mondta: sokan gondolhatják úgy, hogy ennek a választásnak elenyésző a tétje - minden felmérés azt mutatja, hogy a Fidesz-KDNP meg tudta őrizni a támogatottságát -, de ez nem igaz. Nemcsak az a tét, hogy alkalmas embereket sikerül-e választani a települések élére, hanem az is, hogy az újabb megméretésen támogatja-e Magyarország politikai közössége azt a kormányt, amelyik az elmúlt négy esztendőben sikeresen visszarántotta az országot a szakadék széléről, hozzákezdett olyan alapvető problémák megoldásához, mint a devizahitelesek csődhelyzete vagy amelyek húsz évvel ezelőtti hibás politikai döntésekből fakadtak. A külföldi tulajdonú és monopolhelyzetben lévő szolgáltatók például gyakorlatilag "gátlás nélkül szivattyúzták ki az emberek zsebéből a forintokat" - mondta.

Lehetőségek előtt Szentendre - Kövér László: a választás kiállás a kormány mellett Brüsszelben

Kövér László hangsúlyozta: Verseghi-Nagy Miklós kiváló polgármesterjelöltje a Fidesz-KDNP-nek, és buzdított mindenkit a választáson való részvételre.

Verseghi-Nagy Miklós többek között arról beszélt, hogy Szentendre számos nagyberuházást valósított meg, és további lehetőségei vannak, példaként a turizmus, az infrastruktúra fejlesztését, illetve a városüzemeltetés szervezettségének növelését említette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.