Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 16. 07:29, kedd | Helyi
Forrás: lvp/szentendrei rendőrség

Leitatták és kifosztották – további sértetteket keres a szentendrei rendőrség

Leitatták és kifosztották – további sértetteket keres a szentendrei rendőrség

Leitattak, majd kifosztottak egy szentendrei férfit, egy másik sértettől pedig majd 6 millió forintot csaltak ki – a két gyanúsítottat elfogták a szentendrei rendőrök, akik további sértettek jelentkezését is várják.

Kifosztás bűntett és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya L. Éva 47 éves és G. József 55 éves szentendrei lakosok ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 47 éves nő azzal kereste meg a sértettet - 2014. október 10-ét megelőzően többször is -, hogy a házának egyik szobáját kivenné albérletbe. L. Éva és G. József egy legendát kitalálva többször kereste fel a férfit, akit egyik alkalommal itallal kínáltak, majd miután leitatták, a házból több mint 200 ezer forint készpénzt vittek el.

Az eljárás során az is kiderült, hogy nem először követtek el ilyen jellegű bűncselekményt a gyanúsítottak. A 47 éves nő 2014. szeptember 20-án egy Leányfalun lévő élelmiszerboltban szólított le egy helyi férfit, akinek szintén egy kitalált történetet adott elő. Azt mondta, hogy korábban külföldön élt, azonban a férje meghalt, jelenleg egyedül van és beszélgetni szeretne.

A későbbiekben a sértett jóhiszeműségét kihasználva a két gyanúsított 5,7 millió forintot csalt ki a gyanútlan férfitől.

A gyanúsítottakat a szentendrei rendőrök december 11-én elfogták, majd a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították. A nő és társa kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe került. Az illetékes bíróság december 12-én mindkettőjük előzetes letartóztatását elrendelte.

A Szentendrei Rendőrkapitányság kéri azokat, hogy akiket az eljárás alá vont személyek hasonló módszerrel megkárosítottak, jelentkezzenek a Szentendrei Rendőrkapitányságon – munkaidőben – a 06-26-502-400-as telefonszámon, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 107-es illetve 112-es segélyhívó számain.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.