Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Február 21. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp/fotó: police.hu

Már bevetésen a szupertraffik

Már bevetésen a szupertraffik

A gyorshajtás mellett más szabálysértéseket is rögzítenek a rendőrség új traffipaxai, melyeket a napokban már bevetett a rendőrség Pest megyében is.

Figyelik a gyorshajtás mellett egyebek közt a biztonsági öv használatát, a kihangosító nélküli mobiltelefonálást, a záróvonal átlépését, a piroson áthajtást is azok az új traffipax készülékek, melyeket már Pest megye útjain is bevetettek a rendőrök. A rendszámfelismerő rendszerrel ellátott eszközök ezenfelül azokat is lebuktatják, akiknek esetleg lejárt autójuk műszaki érvényessége vagy nem rendelkeznek kötelező felelősségbiztosítással.

A megyei rendőrök már tesztelik a komplex sebességmérőket, az autósok márciusig viszont egyelőre még nem kapnak büntetést az új traffipaxszal rögzített szabálysértések miatt. A multifunkcionális rendszert ugyanis még tesztelik az egyenruhások. A rendőrség tájékoztatása szerint az új eszközöket eleinte változó helyeken, elsősorban a már meglévő eszközökkel párhuzamosan használják majd a járőrök.

Országosan százhatvan multifunkcionális traffipaxot állított szolgálatba a rendőrség, mely kiegészül később 365 fixen rögzített Komplex Közlekedési Ellenőrző Ponttal. A teljes közlekedésbiztonsági beruházás több mint 15 milliárd forintból valósul meg. A rögzített helyű berendezések elosztásáról csak később dönt a hatóság, így még az nem derült ki, hogy Pest megyébe mennyi kerülhet belőlük.

Közlekedésbiztonsági szakértők szerint a korábbi javuló statisztikát követően tavaly több személyi sérüléssel járó baleset történt országosan, aminek elsődleges oka a gyorshajtás. Ezért is van szükség az új rendszerekre. Az elmúlt években is elsősorban ez adta a közigazgatási és szabálysértési bírságok jelentős részét, melyből évente mintegy 20 milliárd forint folyik be az államkasszába.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt