Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 14. 08:04, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Másfél havi eső és orkán erejű szél jön - figyelmeztetés

Másfél havi eső és orkán erejű szél jön - figyelmeztetés

Tizenkét megyére, köztük térségünkre és a fővárosra adott ki figyelmeztetést a várható viharos szél vagy a sok eső miatt a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre a várható viharos szél miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránként 70 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében szerdán több mint 20 milliméter csapadék hullhat, emiatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán napközben országszerte fokozatosan erősödik az északi szél. Egyre több helyen viharos széllökések is várhatók. Az esti óráktól a legerősebb széllökések a Dunántúlon helyenként megközelíthetik a 90 kilométer/órát. Emellett a térségünkben örvénylő mediterrán ciklonból szerda éjfélig a délkeleti megyékben egy-egy területen átlagosan 20 milliméternyi csapadék is eshet. A csapadék eloszlása nem lesz egyenletes, egy-egy zivatar során kisebb területeken jelentős mennyiségű csapadék várható.

Szerdán szűrt napsütés északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 14-19 Celsius-fok között várható.

Jelentések szerint másfél havi mennyiségű esőre és orkán erejú szélre is számíthatunk helyenként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.