Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. December 19. 08:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Okos pont a fiatalok vállalkozásindításért és fejlesztésért már Szentendrén is

Okos pont a fiatalok vállalkozásindításért és fejlesztésért már Szentendrén is

A 35 év alattiak vállalkozásindítását és fejlesztését célzó nemzetközi program indul Szentendre térségében Dunakanyar Smart Pont néven. Ez lesz az ország első nem a fővárosban működő okos pontja.

Smart Pontok összesen hat közép-európai országban működnek, céljuk, hogy olyan tudást adjanak, amik ösztönzik a fiatalok vállalkozókedvét illetve segít a már meglévőek fejlesztését. Ezt ingyenes workshopokkal, tanácsadással teszi a szervezet, mely emellett mentorál is, valamint konkrét üzleti terv készítésében is segít. Mindezt pedig már Szentendrén is elérhető a város iskolákban.

Szalai Piroska a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke szerint a fiataloknak figyelni kell, hogy a következő időszakban, mik lehetnek azok a területek, amivel egyrészt szívesen foglalkoznának, másrészt pedig lehetőségek is nyílnak a gazdaságban az érvényesülésre és működésre. A Smart Pontok jelenleg három területre fókuszálnak, a kreatív, az informatika szakterületekre és a zöldgazdaságra, de Szalai Piroska hozzátette, természetesen a gazdaság minden egyéb más területére is érdemes figyelni.

Szentendre számára is előnyökkel járhat a Smart Pont, ezt Dietz Ferenc polgármester fejtette ki, kiemelve, hogy a városnak rendkívül fontos a fiatalok és az idősek tanulásának segítése is, ezért is működik Szentendrén egyebek mellett az Aranykor Központ is és a szenioriskola. Ezt a fiatal korosztály esetében pedig az iskolák mellett a Smart Pont is kiegészíti.

"Szentendre az elmúlt években nemcsak elfogadott egy ifjúsági koncepciót, hanem sok mindent meg is valósított. Többek között bölcsőde, óvoda, iskola, játszótér és védőnői intézet felújításokat, programokat, mint a ki mit tud, a diákpolgármester választás, a nagy sportágválasztó. Emellett elismeri fiataljait a jó tanuló jó sportoló díjakkal, de létrehozta a város a Talentum díjakat is, valamint felsőoktatási együttműködési megállapodásokat kötött. Mindez kibővül most a Smart regionális kompetencia-központtal" - fűzte hozzá Dietz Ferenc.

Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a kormány szándékaihoz is jól illeszkedik a Smart Pontok elképzelése.

Smart Pont részletei: www.iesmarthungary.net

Egyéb részletek a TV Szentendre videójában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára