Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 10. 08:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Óriási, 4 méter magas bárányszobor a Skanzenben – VIDEÓVAL

Óriási, 4 méter magas bárányszobor a Skanzenben – VIDEÓVAL

Péntektől egy óriási bárány szobor fogadja a Skanzenbe látogatókat, a múzeum bejárati épülete előtt ugyanis Szőke Gábor Miklós szobrászművész alkotása lesz látható.

Szőke Gábor Miklós, a nemzetközi kiállításokat is megjárt monumentális magyar puli alkotója egy óriási, 4 méter magas, több mint három tonnás fa és fém elemekből álló bárányszobrot készített a Skanzennek. A racka bárányról készült szobor a szabadtéri múzeum idei Bárány évét jelképezi.

A Skanzen ugyanis idén az 5 éve futó nemzetközi Canepal (Kultúra és természet: a juhtartás és pásztorkodás európai öröksége) projekt bemutatásával színesíti meglévő látnivalóit.

Az óriási alkotás három részből áll: egy acél vázon kívül két szarvból és a korpuszból. A szoborhoz összesen 1500 lécet és többezer csavart használt fel az alkotócsaport, a megmunkálásán ugyanis egy hónapig három művész, egy szobrászsegéd és egy műhely asszisztens dolgozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás