Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Szeptember 17. 07:17, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Örökbefogadó-ismerkedő Nap, Állatok Világnapja – programok az Árvácskával

Örökbefogadó-ismerkedő Nap, Állatok Világnapja – programok az Árvácskával

Örökbefogadó-ismerkedő Napot és Állatok Világnapját rendez a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület, melynek működése ismét veszélybe került, így továbbra is nagy szüksége van adományokra, felajánlásokra.

ÖRÖKBEFOGADÓ – ISMERKEDŐ NAP szeptember 20. szombat 10-től 13 óráig
A dunaparti REC-Parkban lezajló IV. Őszi Öko-Gyermeknap városi rendezvényen kutyákkal, cicákkal, gyermek programokkal várja a Szentendrei Árvácska az érdeklődőket.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA október 4. szombat 10-től 13 óráig
Kutyás felvonulást és színes programokat rendez a felelős állattartás jegyében az Árvácska októberben.

Az egyesület a közelmúltban tudatta, hogy sajnos minden pénze elfogyott, kimerült a tavalyi 1 százalékos felajánlások kerete és elfogyott az év közben kapott egyéb adományok is. Így ismét veszélybe került az állatmenhely napi üzemelésének, a közel 250 befogadott állat ellátásának lehetősége.

Sokan siettek az Árvácska segítségére, amit nagy szeretettel megköszön az egyesület, hiszen így ki tudta fizetni a hátralékos közüzemi számlákat, az állatorvosok felé keletkezett tartozásokat egy részben. A szervezet külön köszöni a szentendrei önkormányzat 100 ezer forint összegű támogatását is.

Mindemellett kéri az egyesület a város vezetőjének és a képviselő-testületi tagok segítségét abban, hogy elismerve a város és környéke kóborállat helyzetének gondját és az egyesület ennek megoldására tett közel 20 éves kitartó és eredményes munkáját, nyújtsanak rendszeres pénzügyi támogatást a tevékenység biztonságos elvégzéséhez.

Továbbá felhívja az Árvácska az állattartó lakosság figyelmét, hogy minél korábbi életkorban ivartalanítsák házi kedvenceiket!

Az állatmenhely nem megoldás! A kóborállat probléma megoldásának egyetlen lehetséges módja az általános és következetes ivartalanítás. A közterületen talált kóbor állat mentése, bejelentése a gyepmesternél lehetséges.

A beültetett chipszámot a központi adatbázisban (www.petvetdata.hu) kérjük, minden tulajdonos ellenőrizze, hogy regisztrálva van-e. Az utóbbi időben egyre-másra találunk kóbor állatokat, akiknek chipje van, de a központi adatbázisban nem szerepelnek, így a kutya hazajuttatása, a gazda értesítése továbbra sem megoldott” – olvasható az egyesület közleményében.

A Szentendrei Árvácska továbbra is várja az önkéntes felajánlók segítségét, adományát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás