Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. December 14. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Pilisszentlászlói hivatal is Szentendrén működik

Pilisszentlászlói hivatal is Szentendrén működik

Januártól Szentendréhez csatlakozik Pilisszentlászló hivatala, így a szentendrei hivatal dolgozói készítik majd elő egyebek között a pilisszentlászlói testületi üléseket is.

A helyi önkormányzatokról szóló új törvény január elsejével lép érvénybe, aminek köszönhetően a 2000 fő alatti települések hivatalai megszűnnek, a feladatokat pedig nagyobb településekhez látják majd el. Mivel Pilisszentlászló lakosságszáma nem éri el a törvényi előírást, ezért Szentendréhez tartozik jövő évtől, a település vezetésének kérésére.

Dietz Ferenc polgármester szerint, mivel már jó néhány oktatási és egyéb kérdésekben szoros illetve hatékony kapcsolatot ápolt Szentendre és Pilisszentlászló, ezért nem volt kérdés, hogy hosszú szakmai egyeztetések után Szentendréhez kerüljenek a szentlászlói polgármesteri hivatali ügyek.

Pilisszentlászló polgármesterei szerint a községet a szükség vitte rá erre a megoldásra, ám Illés György hozzátette, hogy sikerült jó feltételekkel megállapodni és a kölcsönös előnyökkel hatékony lesz az együttműködés.

Januártól így például a szentlászlói testületi ülések anyagát is Szentendrén készítik elő, de emellett a pénzügyi feladatok, felügyeletek, népjóléti, közoktatási intézkedések is Szentendréhez tartoznak majd.

Mindezt a legutóbbi testületi ülésen egyhangúlag fogadták el a szentendrei képviselők.

Szentendre mellett még Visegrádot választhatta volna a pilisi település, ám tömegközlekedéssel nincs összekötve vele, amellett, hogy szorosabb kapcsolatot is ápol Szentendrével, ráadásul a pilisszentlászlóiak főleg Szentendrére járnak dolgozni, vásárolni és ügyet intézni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére