Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 12. 18:16, péntek | Helyi
Forrás: bk/lvp

Polgármesterek aláírásai a járásért

Polgármesterek aláírásai a járásért

Ünnepélyesen aláírták a Szentendrei Kistérségi településeinek polgármesterei a Szentendre Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodást ma Szentendrén a Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

Mint arról már korábban beszámoltunk, ma írták alá a Szentendrei Kistérségi településeinek polgármesterei, valamint Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a Szentendre Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodást Szentendrén a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, melyet Hummel Gizella ötvös, szent korona másának ötvös munkája díszített. A ünnepélyes alkalmon Dietz Ferenc Szentendre polgármestere mondott elsőként beszédet, majd őt Tarnai Richárd végül Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselője követte.

A résztvevők hangsúlyozták, hogy a járási hivatalok létrehozása a második fontos lépés a közigazgatás átszervezésében, hatékonyabbá és takarékosabbá tételében. A januártól működő hivatalok Szentendre lesz a járási székhelye, mint azt Hadházy Sándor elmondta, hosszas egyeztetés előzte meg a döntést, a kiválasztásban pedig szerepet játszott az, hogy Szentendrén működik a térséget már ellátó földhivatal, bíróság, szakorvosi rendelőintézet is. E mellet az országgyűlési képviselő kiemelte, emellett három kirendeltség is lesz a térségben, Tahitótfalun, Pomázon és Visegrádon. A járási hivatal kialakítása során az első év után az ügyintézés átkerül a megyében harminchárom helyen működő kormányablakokhoz, melyeket reggel 8 órától este 8 óráig lehet felkeresni bárhol, függetlenül a lakóhelyünktől és a járási hivatalokban pedig érdemi hivatali ügyintézés folyik majd.

A beszédeket követően került sor a Szentendre Járási Hivatal kialakításáról szóló megállapodás aláírására, melyet végül ünnepélyes koccintás zárt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.