Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 18. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Szentendrei rendőrség

Sprayvel lefújt biciklis, táskatolvaj, garázdák – vádemelések sora

Sprayvel lefújt biciklis, táskatolvaj, garázdák – vádemelések sora

Több ügyet is vádemelési javaslattal zár le a minap a szentendrei rendőrség, így egyebek között egy Leányfalu történt lefújás, egy szentendrei verekedés és egy budakalászi táskalopás nyomozását is.

Sprayvel fújta le a biciklist Leányfalun
A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vádemelési javaslattal élt a 38 éves Pócsmegyeri K. Balázs ellen, aki még tavaly május 26-án 16 óra körüli időben Leányfalu egyik utcájában a kezében tartott sprayből valamilyen anyagot permetezett az úttesten haladó kerékpárosra. A sértett elmondása szerint a rá permetezett anyag csípte, kaparta a torkát. A 38 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt a nyomozás. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Vádemelés a szentendrei garázdák ellen

H. Péter és F. Imre 26 éves szentendrei lakosok tavaly augusztus 20-án a hajnali órákban szóváltásba keveredtek egy férfival Szentendrén, majd a sértettet többször megrúgták. A sértett bántalmazását azután sem hagyták abba, hogy a földre esett. Miután a két fiatal férfi a bántalmazást nem hagyta abba, a sértett az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverével egy alkalommal a levegőbe, majd egy alkalommal F. Imre irányába lőtt. Ezt követően a támadók távoztak a helyszínről. A gyanúsítottak ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és vádemelési javaslattal élt.

Bíróság elé áll a táskatolvaj

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal lezárta a nyomozást a 36 éves pócsmegyeri K. Krisztián ellen, aki február elsején délután – a sértett figyelmetlenségét kihasználva – eltulajdonította egy budakalászi áruházban vásárló férfi táskáját a bevásárlókocsiból. A gyanúsított kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.