Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Október 20. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: Szentendrei KSE

Szentendrei kosárlabda: serdülő nyitány és felnőtt győzelem

Szentendrei kosárlabda: serdülő nyitány és felnőtt győzelem

Egy nagyarányú győzelem és egy vereség a nyitóforduló mérlege a Szentendrei KSE serdülő csapatának, mely Leányfalun kezdte az idényt a közelmúltban. Mellettük a felnőttek szintén hazai pályán az újpestieket verték meg.

A 2014/2015-ös Pest megyei serdülő bajnokság első fordulója Leányfalun zajlott le, mely során a szentendrei csapat előbb az Esztergomi KKE majd a Budai XI együttese ellen lépett pályára.

Szentendrei KSE-Esztergomi KKE 93-38 (21-8, 27-10, 20-12, 25-8) - Szép Márton edző beszámolója

Ez volt az első mérkőzésünk ebben az évben, amelyben a 2000-2001-es korosztályban versenyzünk. Csapatunk nagy része 2001-es születésű és tudjuk, hogy ebben az évben nem mi leszünk az esélyesek, de azért mindenképpen szeretnénk jól szerepelni a bajnokságban.
Az ellenfél nagyjából ugyanolyan fizikai felépítésű volt, mint a mi alakulatunk, de csapatunk már az első negyedben eldöntötte a mérkőzést, amikor is Mogyorósi Hunor és Török Boldizsár kosaraival állva hagyta az ellenfelet.
A második negyedben a pályán lévő játékosok, főként Sipos Gergő, Szűcs Tamás és Földi Csongor kosaraival, megduplázták együttesünk előnyét a szünetre.
A második félidőben tovább növeltük előnyünket és az eredményes játék mellett, látványos megoldásokra is futotta a csapat erejéből. Ezen a mérkőzésen debütált csapatunkban Kmetty Bálint.
Pontszerzők: Mogyorósi H.33p, Sipos G.19p, Szűcs 10p, Földi 8p, Molnár G.8p, Laki A.6p, Török B.5p, Szőllősy B.2p

Szentendrei KSE-BUDAI XI 51-117 (16-31, 7-24, 12-26, 16-37)

A második mérkőzést a sokkal magasabb és erősebb játékosokból álló Budai XI. csapata ellen játszottuk. Az első negyedben az ellenfél erőszakos játéka és agresszív védekezése meglepett bennünket és ez rányomta bélyegét a játék képére. Az ellenfél minden szempontból felülmúlt bennünket, de csapatunk dicséretére el kell mondani, hogy a nagy különbség ellenére sem adta fel a játékot és végig becsülettel harcolt legjobb tudása szerint.
Pontszerzők: Mogyorósi H.12p, Török B.10p, Molnár G.8p, Laki A.6p, Sipos G.5p, Fülöp M.4p, Földi Cs.4p, Sólyom Zs.2p,
Dicséretet érdemel az egész CSAPAT az első mérkőzésen mutatott jó játékért, a második meccsen pedig a küzdeni tudásért és a "tartásért".

Szentendrei kosárlabda: serdülő nyitány és felnőtt győzelem

Felnőtt siker a 2. fordulóban

Szentendrei KSE - Újpest-Megyeri Tigrisek 80-65 (Lontai Levente csapatkapitány tudósítása)

Nagy lelkesedéssel vártuk a szezont, mivel az új edző mellett szaporodott játékos állományunk is. Kíváncsian álltunk az első akadály elé. A meccs kicsit nehézkesen indult, fej-fej mellett haladt a két alakulat. Az ellenfélnél 1-2 egyéni megmozdulás volt figyelemre méltó, míg a hazaiak játékát a csapatmunka és az év eleji lendület jellemezte.
A meccsen több mint 20 pont is volt a különbség a két csapat között, amiből a végére engedtünk, de így is magabiztosnak mondható 15 pontos győzelemmel nyitottuk a 2014/2015-ös szezont. Külön öröm volt számunkra, hogy mindezt hazai pályán, lelkesítő közönség előtt tehettük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére