Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 23. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Szentendrei premier: Római vakáció a mozifilm 60. évfordulóján

Szentendrei premier: Római vakáció a mozifilm 60. évfordulóján

Tenki Réka és Fekete Ernő főszereplésével színházban mutatják be a legendás mozifilm történetét, a Római vakációt. Az Orlai Produkciós Iroda előadását a szentendrei városháza udvarán láthatja a közönség júliusban.

A Római vakáció című amerikai-olasz filmet 1953-ban mutatták be William Wyler rendezésében, Audrey Hepburn és Gregory Peck főszereplésével. Hatvan évvel a mozi után ezúttal színpadon látható a közismert szerelmi történet: a színházi változatot az Orlai Produkciós Iroda a Szentendrei Teátrummal közösen mutatja be július 26-án - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A romantikus történet egy hercegnő római kalandjait meséli el. Anna protokolleseményre érkezik az olasz fővárosba, ahol belefárad a sok teendőbe. Az orvos nyugtatót ad neki, ám a hercegnő nem piheni ki a fáradalmakat, hanem az első adandó alkalommal megszökik és beleveti magát a római forgatagba. Egy amerikai újságíró veszi oltalmába a lányt, noha a férfinek fogalma sincs arról, ki ő. Csak másnap tudja meg, ki töltötte nála az éjszakát. Az újságíró exkluzív sztorit ígér főnökének, és az inkognitóban várostúrázó hercegnőnek megmutatja egész Rómát.

Az első filmes főszerepét játszó Audrey Hepburn alakításáért elnyerte az Oscar-, a Golden Globe- és a BAFTA-díjat, valamint a New York-i filmkritikusok elismerését, a forgatókönyv az Oscar-díj mellett a Writers Guild of America díját is megkapta. A teljes egészében Rómában forgatott film világsiker lett, ebből készített színpadi adaptációt Paul Blake, aki közismert Cole Porter-slágerekkel gazdagította az alapművet.

A darab magyarországi ősbemutatóját Pelsőczy Réka rendezi, a hercegnő szerepében Tenki Réka látható, az amerikai újságírót Fekete Ernő alakítja. A további szerepekben Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András és Nagy Dániel Viktor látható.

A premier a Szentendrei Nyár programsorozat keretében lesz július 26-án, az előadás ősztől a Belvárosi Színház repertoárján szerepel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.