Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Január 06. 08:47, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/rtlklub.hu

Szentendrei tűzoltó segített elfogni egy tolvajt - VIDEÓ

Szentendrei tűzoltó segített elfogni egy tolvajt - VIDEÓ

Szabadnapos szentendrei tűzoltó segítségével fogtak el a rendőrök egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint a fővárosban, Zuglóban feltörte egy autó csomagtartóját, ám észrevették őt, és menekülni kezdett.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-nek küldött közleményében tudatta: a szabadnapos szentendrei tűzoltó péntek délután észrevette, hogy ketten is üldöznek egy férfit az Egressy térnél, miközben azt kiabálják, "fogják meg, rabló". A tűzoltó utánaszaladt, és már majdnem utolérte a férfit, amikor az hirtelen visszafordult, és gázspray-vel szemen fújta az üldözőit. A hajsza azonban ezután is folytatódott, és a tűzoltó a kiérkező rendőrök "kezére hajtotta" a feltételezett elkövetőt - közölte a szóvivő a történtekről.

Farkas Krisztián példaértékű magatartásával és a kiváló helyzetfelismerésével hivatásához méltóan viselkedett – fejtette ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közzétett tájékoztatásában azt írta, hogy a 38 éves mendei férfi ellen büntetőeljárás indult lopás bűntett és garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt. Kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

Kapcsolódó cikk:
Jutalmat kapott a tolvajt fogó szentendrei tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni