Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Augusztus 13. 07:59, kedd | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: Szentendrei Régi Művésztelep és Galéria

Szentendrén a vásárhelyi festőszimpózium alkotásai - kiállítás

Szentendrén a vásárhelyi festőszimpózium alkotásai - kiállítás

Az elmúlt évek hódmezővásárhelyi festőszimpóziumán született művészeti alkotásokból nyílik kiállítás Szentendrén, a Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában csütörtökön.

A Festők, szimpóziumok Hódmezővásárhelyről című tárlaton kéttucatnyi alkotó közel félszáz művét láthatják az érdeklődők - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Másfél évtizeddel ezelőtt hívták életre helyi művészek - Hódmezővásárhely városának támogatásával - a festőszimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva és ezeket újraértelmezve szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek kéthetes együttgondolkodásának eredményeként.

Sokszínű és izgalmas válogatást láthatnak a tárlatra ellátogatók a különböző alkotói szemléletekből - mondta Nagy Imre művészettörténész, a tárlat rendezője. A művészek a vásárhelyi realista hagyományokra építve, de azt széles skálán értelmezve vonultatják fel munkáikat. A kiállított művek között vannak pontos, szinte fényképszerű valóságábrázolások, egyes alkotásokat az oldottabb festőiség jellemzi, de a nézők megtekinthetnek expresszív vagy éppen elvont festményeket és grafikákat is.

A Szentendrei Régi Művésztelep és Galériában szeptember végéig megtekinthető kiállításon Bíró Botond, Blaski Márta, Bodor Zoltán, Bukor Tibor, Florian Lang, Horváth Krisztián, Horváth Roland, Kéri László, Kondor Attila, László Dániel, Miklós Hajnal, Nagy Attila, Pap Gitta, Porkoláb Magdolna, Sonkoly Tibor, Süveges Rita, Szabó Ábel, Szabó Klára Petra, Szkok Iván, Szőke Gáspár, V. Nagy Nándor, Vincze László és Zoltai Attila alkotásait veheti szemügyre a Dunakanyar műkedvelő közönsége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel