Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Június 26. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Szúnyogok készüljetek! Kezdődhet a pótirtás a térségben is!

Szúnyogok készüljetek! Kezdődhet a pótirtás a térségben is!

A dunai árvíz után a szokásosnál nagyobb mennyiségű szúnyog okoz kellemetlenséget Pest megyében a Duna menti településeken. Az eddigi szúnyoggyérítést pótirtással egészítik ki.

A Pest megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Szob-Dunakeszi és a Szentendre-Budakalász közötti vízparti szakaszokra 1400 hektáros területen légi pótirtást rendeltek el. A kivitelező a pótirtást az új méhészértesítés után kezdheti el, ami leghamarabb szerdán, június 26-án lehetséges.

Dunakeszin az első központi gyérítés június 15-én kezdődött, a város területén az elmúlt napokban is tartottak légi és földi szúnyogirtást - közölte Dunakeszi honlapján Dióssi Csaba (Fidesz) polgármester. A rendkívüli szúnyoginvázió miatt a városvezető hétfőn az Országos Katasztrófavédelem Főigazgatóság segítségét kérte, s azt a választ kapta, hogy szombattól kezdve egy héten át újabb központi gyérítés lesz a térségben. Az önkormányzat megpróbált rendkívüli irtást elrendelni a hétvégi akcióig, azonban kapacitáshiány miatt ez csak július 5. után lehetséges - olvasható a dunakeszi.hu oldalon.

Az árvíz után visszamaradt vizekben naponta több milliárdnyi szúnyog fejlődik ki, soha nem tapasztalt invázió jellemzi a területet, így a folyamatos gyérítések nem tudnak lépést tartani a lárvák gyors fejlődésével - tájékoztatta a lakosságot Dióssi Csaba.

Százhalombattán is újabb és újabb "bevetésekkel" igyekeznek megfékezni a "vérszívók támadását" - közölte az önkormányzat szóvivője kedden az MTI-vel. Nyilas Hajnalka elmondta: az eddigi - állami és városi kasszából finanszírozott - irtás ellenére még mindig rengeteg a szúnyog a városban, s nem csak az esti órákban. Kedden a szakemberek tovább folytatják a küzdelmet, napközben földi, biológiai módszert alkalmazó szúnyoglárva-gyérítést, szerdán és csütörtökön pedig földi kémiai védekezést tartanak - tette hozzá a szóvivő.

Az ÁNTSZ ad néhány tippet a szúnyogok ellen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén