Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Január 17. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Tanévet kezd a Szentendrei Szeniorok Iskolája

Tanévet kezd a Szentendrei Szeniorok Iskolája

Az internetről, az időskori tanulásról, a pszichológiai problémákról és egyebek közt a konfliktuskezelésről is hallhatnak ingyenes előadásokat a szentendrei nyugdíjasok a Szentendrei Szeniorok Iskolájában januártól.

Szentendre önkormányzatának célja, hogy a város idősei is minél aktívabb, tevékenyebb életet éljenek, ezért összefogott a Zsigmond Király Főiskolával, és létrehozta a Szentendrei Szeniorok Iskoláját, melynek előadásain a szentendrei nyugdíjasok ingyenesen vehetnek részt. A programsorozat január 23-án kezdődik, majd öt alkalmon keresztül májusig tart. A Polgármesteri Hivatal dísztermében rendezett találkozások közül az első címe Máshogy internetezem, máshogy tanulok, másképp gondolkodom – gondolatok a generációkról. Az előadást jövő szerdán 15 órától Dr. Jászberényi József, ZSKF Kommunikációs és Művelődéstudományi Intézetének vezetője tartja.

További program:

Február 20. szerda, 15 óra
Tanulás időskorban – Dr. Bajusz Klára, Pécsi Egyetem Felnőttképzési Kar

Március 20. szerda, 15 óra
Illatszerek, tisztítószerek a mindennapokban, Varga Éva környezetmérnök

Április 3. szerda, 15 óra
Pszichológiai és pszichiátriai problémák időskorban Dr. Kassai-Farkas Ákos, Nyírő Gyula kórház, osztályvezető főorvos)

Május 8. szerda, 15 óra
Konfliktuskezelés időskorban Dr. Boga Bálint főorvos

Az ingyenes előadások mellett a Zsigmond Király Főiskola a Szentendrei Szeniorok Iskolájában kedvező árú, okleveles tanfolyamokat is szervez 50 év felettieknek. Olyan kurzusokra jelentkezhetnek az érdeklődők, mint az európai művelődéstörténet – művészettörténet, a környezetvédelem – környezet-egészségügy, az angol nyelvű beszélgetés kezdőknek vagy a vallástörténet. Az érdeklődők további részletekért kérdéseikkel keressék fel Pető Katalint a 26/503-347-es számon a szentendrei önkormányzatnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.