Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Június 12. 07:41, szerda | Helyi
Forrás: LVP/MTI

Több mint fél métert csökkent a Duna Szentendrénél

Több mint fél métert csökkent a Duna Szentendrénél

Jelentősen, 61 centivel csökkent a Duna szintje Szentendrénél tegnap reggel óta, de továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a védekezésre még mindig a folyó felső magyarországi szakaszán.

Annak ellenére, hogy az országot lassan elhagyja az árhullám, továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani a védművek állapotára, a szükséges védekezési terv ellátására - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) szerda hajnalban az MTI-vel.

Közleményük szerint a korábbi árhullámok tapasztalatai rámutattak arra, hogy a védekezés egyik legfontosabb időszaka az apadás idejére tevődik, ilyenkor a nagyrészt földből épült árvízi művek szilárdsága, állékonysága jelentősen csökken.

Az OMIT tájékoztatása szerint az Magyarországon jelenleg 800 kilométer töltésen van árvízvédelmi készültség, ezen belül 540 kilométeren rendkívüli védekezés folyik.

A szerda hajnali, négy órás adatok szerint Nagybajcsnál 597 centiméterre, Budapestnél 813 centiméterre csökkent a vízszint. Bajánál, ahol szerda estére 995 centiméter körülire várják a tetőzést, szerda hajnalban 988 centiméteres vízszintet mértek.

Szentendrénél 695 centiméter a Duna vízállása a hajnali 6 órakor mért adatok szerint, ez pedig jelentősebb csökkenés, hiszen tegnap 19 órakor 726, kedden reggel 7-kor pedig még 756 centiméter volt.

Ilyen a rekordárvíz Szentendrén - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe